6/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

22 – 27 Φεβρουαρίου 2023

Αναχώρηση από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1η Ημέρα: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στις 05.30 στο γκισέ της Aegean Airlines στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και παράδοση αποσκευών. Έλεγχος διαβατηρίων και συνεχίζουμε με πτήση της Aegean (Α3-548) από την Αθήνα για το BEN GURION του Τελ Αβίβ στις 07.35 με άφιξη στις 09.45. Διαδικασίες συνόρων, παραλαβή αποσκευών και επιβίβαση στο λεωφορείο μας.

Μετάβαση στην Ιερουσαλήμ, και συγκεκριμένα στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Θα προσκυνήσουμε εντός του Ναού, τον Φριχτό Γολγοθά. Η συγκλονιστικότερη εμπειρία είναι η ανάβαση στον λεγόμενο «Κρανίου Τόπο» (στα Εβραϊκά σημαίνει Γολγοθάς), όπου σφραγίσθηκε η Καινή Διαθήκη με το Αίμα του Θεανθρώπου.

Στο ορθόδοξο παρεκκλήσιο, το οποίο διακρίνεται για την εξωτερική διακόσμηση και την επιβλητικότητά του, θα αναγνωσθούν το έβδομο και το όγδοο Ευαγγέλιο της Μεγάλης Πέμπτης, Η Σταύρωση και ο Θάνατος του Χριστού και θα γίνει δέηση.

Κατεβαίνοντας από τον Γολγοθά, θα δούμε τον Τόπο της Αποκαθηλώσεως. Στη Χριστιανική λειτουργική αποκαλείται η κατάβαση του Σώματος του Ιησού από το Σταυρό μετά την Σταύρωσή Του, προκειμένου στη συνέχεια να ενταφιαστεί. Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Αγ. Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και του Αγ. Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις τον ευαγγελιστών, Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού.

Συνεχίζουμε το προσκύνημά μας, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, που σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, βρισκόταν κοντά στο σημείο της σταύρωσης: “ἦν δὲ ἐν τῷ τόπῳ ὅπου ἐσταυρώθη κῆπος, καὶ ἐν τῷ κήπῳ μνημεῖον καινόν, ἐν ᾧ οὐδέπω οὐδεὶς ἐτέθη· ἐκεῖ οὖν διὰ τὴν Παρασκευὴν τῶν ᾿Ιουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τὸ μνημεῖον, ἔθηκαν τὸν ᾿Ιησοῦν.” όπως διαβάζουμε στο Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο.

Το επιβλητικό Άγιο Κουβούκλιο, ένα Ναόσχημο οικοδόμημα με πλούσια διακόσμηση, καλύπτει τον τάφο του Χριστού μας και χωρίζεται σε δύο μέρη: τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού και τον Άγιο Λίθο. Εντός του Αγίου Κουβουκλίου λαμβάνει χώρα το Μεγάλο Σάββατο η τελετής της Αφής του Αγίου Φωτός.

Κατά το προσκύνημά μας, θα ακούμε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως, θα γίνει Δέηση και θα ψάλλουμε τον Αναστάσιμο Απολυτίκιο «Χριστός Ανέστη»! Κατασυγκινημένοι αλλά πλήρεις, θα εισέλθουμε και θα γνωρίσουμε το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, όπου τελούνται καθημερινά, όλες οι Ορθόδοξες Ακολουθίες.

Συνεχίζουμε για το παρεκκλήσιο του Αδάμ, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, το Παρεκκλήσιο του Αγ. Λογγίνου, το παρεκκλήσιο της Φραγγελώσεως, το παρεκκλήσιο των κλαπών και τέλος το παρεκκλήσιο του Μη μου Άπτου , είναι η χριστιανική έκφραση από την Καινή Διαθήκη που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη και περιγράφει την βιβλική σκηνή της αναγνώρισης του Ιησού από την Μαρία μετά την Ανάστασή Του.

Τέλος, θα επισκεφθούμε τον παρεκκλήσιο των Συριάνων, όπου είναι αφιερωμένο στον Αγ. Νικόδημο και στον Άγιο Ιωσήφ από Αριμαθαίας, όπου και ο τάφος του. Θα ολοκληρώσουμε με το Σκευοφυλάκιο του Ναού, όπου εδώ θα προσκυνήσουμε το Τίμιο Ξύλο καθώς και Λείψανα Αγίων και ιερατικά κειμήλια.

Λίγος χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη και στην συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ

Πρωινό, αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ, χρόνος στην διάθεση μας στον Πανάγιο Τάφο και μετάβαση μέσω της παλιάς πόλης, στο κεντρικό Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το οποίο αποτελεί την έδρα της Αγιοταφικής Αδελφότητας και στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Γ΄.

Ακολούθως θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, όπου: “οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά”. Η Πύλη της Καταδίκης, ο Οίκος της Αγίας Βερονίκης (το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ), θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος πήρε τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά Σταυρό (και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας), τον τόπο όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού.

Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, στο ονομαζόμενο Πραιτώριο.

Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, την Προβατική Κολυμβήθρα/Βηθεσδά, τον Οίκο των Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) όπου και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρωινή αναχώρηση για την Γεθσημανή, όπου θα συμμετέχουμε στην Θεία και Ιερά Λειτουργία, θα προσκυνήσουμε το Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα και στο ίδιο χώρο, θα προσκυνήσουμε την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ψάλλοντας την Ωδή του Πάσχα, «Ο Άγγελος εβόα» (Πέτρου Εφεσίου).

Σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρίσκονται οι Τάφοι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορα Ιωσήφ.

Περνάμε απέναντι στον Κήπο της Γεθσημανής, που συνδέεται με τα γεγονότα της Μ. Πέμπτης αφού είναι ο τόπος που ξεκίνησε το μαρτύριο του Χριστού, όταν προδόθηκε από τον Ιούδα. Μέσα σε αυτόν, διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα πριν από τη Σταύρωση Του και έτσι ο τόπος αυτός αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς από εδώ ξεκίνησε ο δρόμος του Μαρτυρίου για το Χριστό.

Επιπλέον θα δούμε και τον Βράχο της Αγωνίας εντός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας των Εθνών και θα αντικρίσουμε και την Ρωσική εκκλησία αφιερωμένη στην Μαρία την Μαγδαληνή και την κοιλάδα Ιωσαφάτ (Κοιλάδα των Κέδρων).

Στην απέναντι πλευρά θα δούμε την Χρυσή Πύλη η οποία παραμένει ”κλειστή”. Από αυτή την Πύλη, πέρασε ο Χριστός πάνω στο γαϊδουράκι κατά την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα την Κυριακή των Βαΐων.

Προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Μετάβαση στην Ιερά Μονή των Αγ. Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στην έρημο της Ιουδαίας όπου βρίσκεται στο φαράγγι των «Αινών».

Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Ιορδάνη, περνώντας από το σημείο «μηδέν», όπου και το επίπεδο της Μεσογείου θαλάσσης. Στην διαδρομή μας προς την Ιεριχώ, στην έρημο της Ιουδαίας θα μεταβούμε μέσω της νοητής «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.

Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνη ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων», στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν, μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση» στον Ιορδάνη ποταμό.

Στην Ιεριχώ, θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος ή άλλως αποκαλούμενο «Όρος των Πειρασμών», όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του, όπως αναφέρεται στην κατά Ματθαίον Ευαγγελική περικοπή, στην οποία αναφέρονται οι τρεις πειρασμοί του Χριστού (Προαιρετική ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, €17).

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, επισκεπτόμενοι την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου σύμφωνα με την παράδοση στο προαύλιο της Ιεράς Μονής βρίσκεται η «Συκομορέα» και ξετυλίγεται η πλέον γνωστή και χαρακτηριστική ιστορία του Αρχιτελώνη Ζακχαίου, την οποία πολύ παραστατικά διηγείται ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην φιλόξενη Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση, στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού.

Προσκύνημα στο σπήλαιο με την εικόνα της Παναγίας της Γαλακτοτροφούσης, όπου κατά την παράδοση διανυκτέρευσε η «Αγία Οικογένεια» κατά την Φυγή στην Αίγυπτο, αναχώρηση για το βόρειο Ισραήλ για την περιοχή της Γαλιλαίας και συγκεκριμένα για την Ναζαρέτ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:  Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΜ ΠΟΙΜΕΝΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ

Πολύ πρωινή μετάβαση στην Βηθλεέμ. Στην Βασιλική της Γεννήσεως (από την εποχή του Ιουστινιανού), θα συμμετάσχουμε στην κατανυκτική Θεία Λειτουργεία, στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως. Θα προσκυνήσουμε το πραγματικό σημείο της Γεννήσεως με την Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Ξεκινάμε με επίσκεψη στην Ι.Μ.”Δόξα εν υψίστοις Θεώ” στο χωριό των Ποιμένων. Συνεχίζουμε στην Ι.Μ. του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το Σπήλαιο των Μάγων.

Με μίνι βαν, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην Έρημο της Ιουδαίας. Το αυστηρότερο ίσως μοναστήρι στην Αγία Γη και άβατο για τις γυναίκες, για τις οποίες έχει φροντίσει η αδελφότητα να τις υποδέχεται στην είσοδο της Μονής και για το προσκύνημα των ιερών λειψάνων.

Στάση σε συνεταιριστικό κατάστημα της περιοχής για αγορά αναμνηστικών και διάφορα είδη από την ονομαστή «πέτρα του Ειλάτ».

Συνεχίζουμε για την Σαμάρεια, όπου θα προσκυνήσουμε στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρειτιδος  το Φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Οσιομάρτυρος Αγίου Φιλουμένου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΉΣ 26 Φεβρουαρίου 2023

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΒΗΘΑΝΙΑ – ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ

Συμμετοχή στην Θεία και Ιερά Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.

Μετάβαση στην Μεγάλη Παναγία, στον Τίμιο Πρόδρομο, στην Παναγία Σαϊδανάγια και σε άλλα προσκυνήματα μέσα στην παλιά πόλη.

Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έγινε η Ανάληψη του Χριστού μας και η πρώτη Εμφάνισή Του στους Μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του. Συνεχίζουμε για την Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία σε απόσταση 15 «σταδίων» από την Ιερουσαλήμ, όπου σύμφωνα με την παράδοση, εδώ βρισκόταν το σπίτι του φίλου του Χριστού του Αγ. Λαζάρου του Τετραημέρου, του οποίου η έγερση εξιστορείται με λεπτομέρεια από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη.

Επιστρέφουμε και πάλι στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, για να συμμετέχουμε στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Συγχωρήσεως ή της Αγάπης, με την ευκαιρία της αρχής της Νηστείας προ του Πάσχα. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ – ΛΗΔΑ – ΓΙΑΦΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα και πάλι στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας.

Στην συνέχεια θα μεταβούμε στην Σιών, όπου θα επισκεφθούμε το ΥΠΕΡΩΟΝ, όπου τελέσθηκε ο Μυστικός Δείπνος, Η ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε το σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του Βασιλέα Δαυίδ.

Απέναντι, θα μεταβούμε στο σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου και ο τόπους της Κοιμήσεως της Παναγίας μας.

Ακολουθεί μετάβαση στο Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη (το Αλ Ακσά και του Ομάρ), είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντα και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, ιερότατου τόπου των Ιουδαίων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.

Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, (Εβραϊκό Τέταρτο) όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου (cardo) με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 – 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα.

Συνεχίζουμε για την Λήδα, όπου θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ναό του Αγίου, εντός του οποίου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου.

Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ, το Μαϊάμι της Μεσογείου! Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, την λεωφόρο Αγιαλόν, με τους ουρανοξύστες να θυμίζουν Μανχάταν και θα περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.

Στην Γιάφα, στο παλιό Τελ Αβίβ, θα κάνουμε στάση για καφέ και φαγητό προαιρετικά.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να μας ακολουθήσουν στην επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων που βρίσκεται στην ακτή της Μεσογείου θαλάσσης.

 

 

 

 

 

Πτήση επιστροφής Τελ Αβίβ – Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση στις 17.30 για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις 20.10 (Α3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 22.10. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη με πτήση στις 23.00, άφιξη στις 00.10.

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

*Κυριακή της Τυρινής*

*Με συμμετοχή στις Θείες Λειτουργίες*

Ιερουσαλήμ – Ναός Αναστάσεως – Γεθσημανή – Πανάγιος Τάφος – Γολγοθάς – Οδός Μαρτυρίου – Πατριαρχείο – Κήπος Γεθσημανής – Ιορδάνης Ποταμός – Βηθλεέμ –  Όρος Ελαιών – Σαμάρεια – Βηθανία – Σιών – Όρος του Ναού – Δυτ. Τείχος – Λήδα – Τελ Αβίβ’

22 – 27 Φεβρουαρίου 2023 (6 Ημέρες)

***ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ***

 

Τιμή συμμετοχής με φόρους ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και ημιδιατροφή 690€

Επιβάρυνση μονόκλινου +150€

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:  

 • -Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • -Φόροι αεροδρομίων.
 • -Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • -Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις στην περιοχή της Βηθλεέμ (Χωριό των Ποιμένων) στο ξενοδοχείο Shepherds House 4*
 • -Φόροι συνόρων Ισραήλ.
 • -Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • -Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
 • -Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με μίνιβαν.
 • -Ξεναγήσεις – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • -Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας με πιστοποίηση του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
 • -Ασφάλεια αστικής Ευθύνης.
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξεία περιστατικά, συμπεριλαμβανομένου του Covid-19.
 • Για ηλικίες άνω των 75 ετών, η ασφάλιση ισχύει μόνο για ατυχήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα €18.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €17.
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν οι τελικές αναλυτικές οδηγίες.