3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

30/09-02/10/2022

ΑΙΓΙΝΑ

1Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/09/2022 ΠΤΟΛ/ΔΑ- ΚΟΖΑΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ  :

Βραδινή αναχώρηση από το Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας  21:30, από την πλατεία της Κοζάνης 22:00 και από τη Λάρισα 23:50, με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό φτάνουμε στο λιμάνι του Πειραιά.

2Η  ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/10/2022 ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΙΓΙΝΑ :

Άφιξη το πρωί στον Πειραιά. Τακτοποίηση στο καράβι και απόπλους για το νησί της Αίγινας. Άφιξη στην Αίγινα και ελεύθερος χρόνος για καφέ και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στην Αγία Μαρίνα, τακτοποίηση δωματίων και χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Στη συνέχεια θα συναντήσουμε την τοπική ξεναγό  και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας από τον αρχαίο ναό της Αφαίας από τα πιο εντυπωσιακά κτίσματα της ύστερης αρχαϊκής εποχής . Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου, κτισμένο περίπου στο 1904 – 1910, από τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο, όπου το 1961 ανακηρύχθηκε Άγιος. Το Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου είναι γυναικεία Μονή και σε αυτό ζουν 14 μοναχές. Έπειτα θα έχουμε περιήγηση στην πόλη της Αίγινας και στη συνέχεια χρόνο για βόλτα εξ ιδίων.    Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

3Η   ΗΜΕΡΑ 02/10/2022 ΑΙΓΙΝΑ- ΧΑΛΚΙΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ :

Πρωινό και αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Νεκταρίου όπου και θα παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην Αίγινα. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για Πειραιά. Συνεχίζουμε για Χαλκίδα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και  για να γευματίσουμε στην μαγευτική πρωτεύουσα της  Εύβοιας. Μετά το μεσημέρι επιβίβαση στα πούλμαν για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής,  Μετά τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στις πόλεις μας το βράδυ.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μία (1) Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Γαλήνη στην Αγία Μαρίνα με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Πειραιάς – Αίγινα – Πειραιάς σε DECK.
  • Τις μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις.
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.