Βουδαπέστη – Βελιγράδι

6 Ημέρες – 4 Διανυκτερεύσεις

25/10-30/10/2022

1Η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 25/10/2022: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 

Συγκέντρωση για αναχώρηση το βράδυ στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στο Δημαρχείο της Κοζάνης για αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και Βουδαπέστη. Έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους στα σύνορα των Σκοπίων και της Σερβίας που διασχίζουμε, φθάνουμε στη πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας.( Εκτιμώμενη ώρα άφιξης, 13.00-15.30 σύμφωνα με την κίνηση στα σύνορα)

2Η  ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/2022 : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ)-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ

Με την άφιξη μας, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε και χρόνο ελεύθερο για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πόλη και έπειτα σας προτείνουμε μία βραδινή κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη, παρέα με τη συνοδεία του ξεναγού μας και ένα ποτήρι σαμπάνια. Θαυμάζοντας εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης, καλείστε να αφήσετε την μαγική αυτή πόλη να σας σαγηνεύσει με την απαράμιλλή ομορφιά της.

3Η  ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022 : ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Έπειτα από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε την Αλυσιδωτή Γέφυρα, ένα απ’ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Βουδαπέστης, που ενώνει την Πέστη και τη Βούδα πάνω από το Δούναβη, τον Πύργο των Ψαράδων που κτίστηκε το 1905 για διακοσμητικούς σκοπούς και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγ. Ματθαίου στην περιοχή του κάστρου. Αυτή η εκκλησία είναι επίσης γνωστή ως η εκκλησία της Κυράς. Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής του κάστρου και κτίστηκε το 13ο αιώνα. Επίσης θα δούμε το Κάστρο του Λόφου που υψώνεται 48 μέτρα πάνω από το Δούναβη, χτίσθηκε από τους Βούρκους της Αυστρίας του 1850-1854 μεσκοπό να ελέγχουν την πόλη μετά την αναστολή της Ουγγρικής επανάστασης για την ανεξαρτησία. Σε αυτό το λόφο ιδρύθηκε η πόλη της Βουδαπέστης. Συνεχίζουμε στα αξιοθέατα της Πέστης, όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, το μνημείο της χιλιετίας, το κτίριο του Κοινοβουλίου του 19ου αιώνα, και τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με Τσιγγάνικα Βιολιά.

 4η Ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/2022:  SHOPPING THERAPY-GREAT MARKET HALL-PREMIUM OUTLET

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την ημέρα η οποία είναι αφιερωμένη στα αγαπημένα μας ψώνια. Όλοι θέλουμε να έχουμε κάποιο σουβενίρ για εμάς ή για τα αγαπημένα μας πρόσωπα από κάθε προορισμό που έχουμε ταξιδέψει. Το Great Market Hall στη Βουδαπέστη (στα ουγγρικά Nagycsarnok ή Vasarcsarnok) χτίστηκε το 1897 και είναι η πιο όμορφη και μεγαλύτερη από όλες τις αίθουσες αγοράς της Βουδαπέστης. Στους 3 ορόφους του Great Market Hall μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα είδη των προϊόντων: φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φανταστικά σαλάμια, τουρσιά, φρέσκο ψάρι, ουγγρική πάπρικα, κρασιά Tokaj, διάφορα παραδοσιακά αναμνηστικά, τσάντες, τηγάνια και γλάστρες , ακόμη και σπιτικά γεύματα ή ουγγρικά σνακ όπως το Langos στους πάγκους και τα εστιατόρια του επάνω ορόφου. Συνεχίζουμε την ημέρα μας βγαίνοντας λίγο έξω από την πόλη της Βουδαπέστης. Εκεί θα επισκεφθούμε το ιδανικότερο σημείο για ψώνια στην Ουγγαρία, το Premium Outlet. Ο χώρος διαθέτει πάνω από 120 καταστήματα επώνυμων brands και συνεχώς ισχύουν εκπτωτικές τιμές, επίσης υπάρχουν αρκετές επιλογής για φαγητό και χαλάρωση. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Βουδαπέστης.

5Η   ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022 :ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΝΟΒΙΣΑΝΤ -ΣΡΕΜΣΚΙ ΚΑΡΛΟΒΤΣΙ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας στα ξενοδοχείο αναχωρούμε για το Νόβισαντ, την πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της άφιξης μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή.

6Η   ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2022 :ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και σύντομη περιήγηση στην όμορφη πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το φρούριο Καλεμέγκνταν, κτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβου, τον Πύργο Νεμπόισα (Kula Nebojša), που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγίας Παρασκευής, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τον ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων, το Μνημειακό Κέντρο του Τίτο, αφιερωμένο στον μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Αναχώρηση για τις πόλεις μας στις οποίες θα φτάσουμε το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας στη Βουδαπέστη
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Theater 4* στο Βελιγράδι με πρωινό .
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα ,επισκέψιμους χώρους.
  • Δημοτικοί Φόροι Διαμονής
  • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό .