Χριστούγεννα 2023

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ 

6 Ημέρες 22/12  -27/12/2023

1η Ημέρα & 2ημέρα 22-23/12/2023   Πτολεμαΐδα – Κοζάνη – Θεσσαλονίκη  – Βουδαπέστη

Συγκέντρωση για αναχώρηση στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας  στις 19.30 και στις 20.00 στο Δημαρχείο της Κοζάνης και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη και για τα σύνορα Ευζώνων .Μικρή στάση για πιθανές σας αγορές και διέλευση των Σκοπιανών , Σέρβικων και Ουγγρικών συνόρων με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το μεσημέρι  στη πανέμορφη Βουδαπέστη . Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση . Το βράδυ προαιρετικά  θα πραγματοποιήσουμε  την  κρουαζιέρα στο ποταμό Δούναβη όπου η φωταγωγημένη πόλη με τα επιβλητικά της αξιοθέατα θα μας  μείνει αξέχαστη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: 24/12/2023 :Βουδαπέστη – Ξενάγηση Πόλης.

Αφύπνιση και μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την Πέστη και από την επιβλητική  πλατεία Ηρώων. Εκεί θα δούμε μεταξύ άλλων το παγοδρόμιο ,τα δημοτικά ιαματικά λουτρά το παλάτι αφιερωμένο στην χιλιετία . Επιβίβαση στο λεωφορείο και περνώντας πάνω από το ποταμό Δούναβη που ενώνει την Πέστη με τη Βούδα από τη πρώτη πέτρινη γέφυρα της πόλης γέφυρα των Λεόντων, φτάνουμε στο Πύργο των Ψαράδων . Από  την μαγική θέα προς τη Πέστη θα δούμε επίσης το Προεδρικό Μέγαρο , την εκκλησία του Ματιάς . Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο  του Γκέλερτ για να δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας καθώς και την μοναδική θέα όλης της Βουδαπέστης .Χρόνος ελεύθερος στις Χριστουγεννιάτικές αγορές της πόλης για να δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ και ζεστό κρασί. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα : 25/12/2023   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη.  

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση (προαιρετικά) για την πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στη πόλη από τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας το επιβλητικό Σεμπρούν πιστό αντίγραφό των Βερσαλλίων στο Παρίσι . Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη κεντρική δακτύλιο Ρινγκ Στράσσε θα δούμε όλα τα αξιοθέατα της Βιέννης όπως το κεντρικό δημοτικό πάρκο , την κρατική όπερα , το τετράγωνο των μουσείων , τα ανάκτορα Χολφμπουργκ , το Κοινοβούλιο , το Δημαρχείο με τη χριστουγεννιάτικη αγορά .Θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία της πόλης Στέφαν πλατζ όπου λίγο πριν θα έχουμε περπατήσει την ελληνική συνοικία της Βιέννης και θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεώργιου και Αγίας Τριάδας σημερινή έδρα του ελληνικού σχολείου της Βιέννης καθώς και το σπίτι του Ρήγα Φεραίου . Χρόνος ελεύθερος για αγορές και φαγητό , επιβίβαση στο λεωφορείο για να επιστρέψουμε στη Βουδαπέστη  Διανυκτέρευση.

4η  Ημέρα 26/12/2023  : Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά.

Αφύπνιση και μετά το πρωινό ξεκινάμε για μια υπέροχη εκδρομή δίπλα από τον ποταμό Δούναβη .Πρώτος μας σταθμός η πρώτη πρωτεύουσα των Ούγγρων , το Έσρτεγκομ όπου δεσπόζει η βασιλική του Αγίου Στεφάνου που εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλείς . Επόμενος μας σταθμός το γραφικό χωριό του Αγίου Αντρέα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές αναμνηστικών ειδών και φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στη Βουδαπέστη .Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά δείπνο σε παραδοσιακή ούγγρικη  ταβέρνα με την συνοδεία τσιγγάνικων βιολιών. Διανυκτέρευση.

5η   Ημέρα : 27/12/2023 Βουδαπέστη – Θεσσαλονίκη – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα.

Αφύπνιση και μετά το πρωινό προετοιμασία για αναχώρηση . Διέλευση των Ουγγρικών – Σέρβικών συνόρων και μέσω της Ε75  φτάνουμε στην χώρα  μας με απαραίτητες στάσεις . Άφιξη στις πόλεις μας αργά το βράδυ γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις.

Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο  :  290 €

Επιβάρυνση μονόκλινου : +120 €

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορείο της εταιρείας μας με 2 έμπειρους επαγγελματίες οδηγούς.
  • Περιηγήσεις – Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται.
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Intercity 4* στο κέντρο της Βουδαπέστης.
  • Πλουσιοπάροχο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Έμπειρο Συνοδό Ξεναγό του γραφείου μας γνώστη προορισμού.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση αστικής ευθύνης.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Την ημερήσια εκδρομή στη Βιέννη (30 € το άτομο)
  • Κρουαζιέρα στο Δούναβη (15 € με σαμπάνια και ξενάγηση)
  • Δείπνο σε παραδοσιακή ουγγρική ταβέρνα (40-50 € πλήρες menu / κρασί)
  • Δημοτικούς Φόρους Διαμονής και Checkpoint (15 € το άτομο)