4&5 ΗΜΕΡΕΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΤΟ “ΠΑΡΙΣΙ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ”  Ή ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ.

1η Ημέρα : ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο σημείο συνάντησης νωρίς το πρωί και αναχώρηση για Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Συνεχίζουμε και περνώντας την Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη, φτάνουμε το απόγευμα στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας για να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Η διαμονή μας είναι στη καρδιά της πόλης, οπότε μαζί με την συνοδό θα ξεκινήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με μια περιπατητική νυχτερινή περιήγηση.

2η Ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ROMANIAN ATHENAEUMPRIMAVERI PALACE – ΣΠΙΤΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ THERME BUCHAREST PARK & SPA

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Πρώτη μας στάση θα είναι σε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Βουκουρεστίου, το περίφημο Μέγαρο του Κοινοβουλίου. Το παλάτι της Βουλής ή αλλιώς “Σπίτι του λαού” παραγγέλθηκε από τον Νικολάε Τσαουσέσκου, τον δικτάτορα της Ρουμανίας και κατασκευάστηκε μεταξύ 1984-1997. Η κατασκευή του ξεκίνησε από το τρελό όνειρο του Τσαουσέσκου και έφτασε να γίνει το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη, 2ο μεγαλύτερο στον κόσμο. Συνεχίζοντας θα δούμε το Ναό της Σωτηρίας του Ρουμανικού Λαού, που όταν αποπερατωθεί θα είναι ο μεγαλύτερος εν λειτουργία Ορθόδοξος Ναός στον κόσμο. Θα επισκεφτούμε το Romanian Athenaeum, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας. Άνοιξε τις πύλες του το 1888 και έκτοτε αποτελεί το σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και φιλοξενεί τη φιλαρμονικής ορχήστρα George Enescu…Κτίριο-σύμβολο του εθνικού πολιτισμού με το εντυπωσιακό μαρμάρινο λόμπι, το τεράστιο θόλο πλούσια διακοσμημένο και τις καθηλωτικές τοιχογραφίες που συναντάμε σε λίγα κτίρια στον κόσμο. Η κατασκευή του κτιρίου ολοκληρώθηκε χάρη σειδιωτικές δωρεές. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη, θαυμάζοντας, , την στρατιωτική Ακαδημία, το συγκρότημα πουαποτελεί την έδρα του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Ρουμανίας, το μουσείο του Πυροσβέστη κ.α. Θα επισκεφτούμε το σπίτι τηςοικογένειας Τσαουσέσκου, γνωστό και ως Ανοιξιάτικο Παλάτι – Primaverii Palace. Μια έπαυλη χτισμένο τη δεκαετία του 1960.Διαθέτει συνολικά 30 υπερπολυτελή δωμάτια, επίχρυσα μπάνια, αίθουσα κινηματογράφου, πισίνες, θερμοκήπιο και μεγάλους εντυπωσιακούς κήπους, σε μια έκταση 14.000 τετραγωνικών μέτρων… Θα καταλήξουμε στο ιστορικό κεντρο του Βουκουρεστίου που σφύζει από ζωή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό, το ποτό ή το γλυκό σας και να θαυμάσετε μοναδικά κτίρια του 19ο αιώνα. Στη συνέχεια, ελάτε μαζί μας προαιρετικά στο Therme Bucharest Park & Spa. Μοιάζει με τροπικό νησί, ένας αληθινός παράδεισος που απέχει μόλις είκοσι λεπτά από το κέντρο της πόλης του Βουκουρεστίου. Ένα πάρκο ευεξίας, χαλάρωσης και διασκέδασης 30.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο διαθέτει 8 εσωτερικές και εξωτερικές θερμικές πισίνες, γεμάτες με ιαματικό νερό. Εκεί θα βρείτε επίσης τον μεγαλύτερο εσωτερικό και εξωτερικό κήπο της Ρουμανίας με πάνω από 800.000 φυτά και εκατοντάδες είδη δέντρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η μεγαλύτερη έκταση με πραγματικούς φοίνικες στην Ευρώπη. Το ιαματικό νερό στις πισίνες του συγκροτήματος βγαίνει από βάθος 3.100 μέτρων, ενώ η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα του Therme Bucharest Park κυμαίνεται μόνιμα μεταξύ 29 και 30 βαθμών Κελσίου.

3η Ημέρα: ΚΑΡΠΑΘΙΑ ΟΡΗ – ΣΙΝΑΪΑ – ΠΑΛΑΤΙ ΠΕΛΕΣ – ΜΠΡΑΝ – ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑΜΠΡΑΣΟΒ – ΜΑΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για ημερήσια προαιρετική εκδρομή στα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα τουποταμού Πράχωβα φτάνουμε στη Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”. Θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1οκτίριο που χτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Αναχώρηση για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος χτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αναμνηστικά σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμομας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπρασόβ με την διάσημη γοτθικού ρυθμού Μαύρη εκκλησία της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

4η Ημέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ – HERASTRAU PARK HARD ROCK CAFE – ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ CALEA VICTORIEIEMΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ AFI COTROCENI

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στην πόλη , για να ανακαλύψουμε σημεία που δεν είδαμε κατά την πρώτη μας περιήγηση. Θα επισκεφτούμε την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, θα δούμε την Αψίδα του θριάμβου, εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού και θα φτάσουμε στο Μουσείο του Χωριού. Ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του, με περισσότερα από 300 ξύλινα σπίτια, ανεμόμυλους, εκκλησίες και άλλες κατασκευές στις οποίες βλέπουμε την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Κάθε ξύλινη κατασκευή έχει προέλευση από διαφορετική περιοχή της χώρας, αναπαριστώντας την ζωή στην ύπαιθρο. Μεταξύ των κτισμάτων μπορεί κανείς να θαυμάσει αγροτόσπιτα, ανεμόμυλους και εκκλησίες, ενώ οι πινακίδες που υπάρχουν σε αυτά, σας ενημερώνουν για τον τόπο προέλευσής και κατασκευής τους. Κατόπινθα έχουμε ελεύθερο χρόνο να κάνουμε μια όμορφη βόλτα στο Πάρκο Χεραστράου (Herastrau Park), μια τεράστια έκτασηπρασίνου σε ένα μαγευτικό περιβάλλον, που καταλαμβάνει 1870 στρέμματα, γύρω από την ομώνυμη λίμνη Χεραστράου, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν τη μισή έκταση του πάρκου. Υπέροχα γεφυράκια, εξαιρετική θέα και σίγουρα καφεδάκι στο φημισμένο HARD ROCK CAFÉ. Συνεχιζουμε για να επισκεφτούμε τo Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , γνωστό και ως Grigore Antipa National Museum of Natural History. Ιδρύθηκε το 1834 και έγινε ένα εμβληματικό μέρος για τους λάτρεις της φύσης από τη Ρουμανία καιαπό το εξωτερικό. Τα εκθέματα απεικονίζουν την εξέλιξη της ζωής στη Γη. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 2εκατομμύρια δείγματα και θεωρείται ως ένα από τα πιο διάσημα και καλά οργανωμένα μουσεία φυσικής ιστορίας στον κόσμο. Συνεχίζουμε στην Calea Victoriei, την «Λεωφόρο νίκης», όπου θα συναντήσουμε πολλα κτιρια και μνημεια ,όπως το παλατι του Κατακουζηνου, την φημισμενη μπυραρια Capsa, την πλατεια επαναστασης, το βασιλικο ανακτορο, το RomanianAthenaeum, την Εκκλησία Kretzulescu και το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Ρουμανίας. Θα σταματήσουμε στην πλατειαεπαναστασης για τις απαραιτητες φωτογραφιες και θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, οπου σήμερα φιλοξενούν το Εθνικό Μουσείο Τέχνης στο Βουκουρέστι. Εμεις θα επιλέξουμε την Ευρωπαϊκή Γκαλερί Τέχνης, με έργα των διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο Ρέμπραντ, Tizian, Tintoretto, El Greco, Rubens, Ρενουάρ, Μονέ, ο Ντελακρουά. Συνεχίζουμε με το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης το Afi Cotroceni. Αγορές, ποικιλία καταστημάτων, εστιατόρια, καφέ και ένα μεγάλο παγοδρόμιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βραδυ σας προτεινουμε μια βολτα στην μοναδικη κοσμοπολίτικη λεωφόρο, με τα υπέροχα κτίρια, Calea Victoriei.

5η Ημέρα: ΣΟΦΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τηνΒουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νιέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό πολιτιστικό ίδρυμα της Όπερας στην οδό Dondukov, ένα κτίριο υπέροχης αρχιτεκτονικής σχεδιασμένο το 1921. Θα δούμε ακόμη το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Banya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο Vitosha στο κέντρο. Ηρθε η ώρα για την επιστροφή μας και με τις απαραιτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

Mετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι

Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε

Πρωινό καθημερινά στo ξενοδοχείo

Αρχηγός – συνοδός του γραφείου

Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

Είσοδοι σε αξιοθέατα

Σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι διαμονής, checkpoints κ.α.) 10 ευρώ ανά άτομο

Προαιρετική εκδρομή ΣΙΝΑΪΑ – ΜΠΡΑΝ – ΜΠΡΑΣΟΒ-ΠΥΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ενήλικας 15 ευρώ, παιδί έως 12 ετών 10 ευρώ.