4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΟΥΣΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

1η–2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  προς ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  22 & 23/02/24 ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΡΟΥΣΑ (790 χιλ)

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και ξεκινάμε 23:00 η ώρα από το Δημαρχείο της Πτολ/δας  και 23:30 από το Δημαρχείο της Κοζάνης το ταξίδι μας μέσω Καβάλας – Ξάνθης – Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Άφιξη στα Ελληνοτουρκικά σύνορα κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις είσοδος στην Τουρκία. Ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στα χώματα των πατέρων μας από την Κεσάνη και κατευθυνόμαστε προς τα Δαρδανέλια τα στενά που ενώνουν την Προποντίδα με το Αιγαίο, περνώντας από την Καλλίπολη θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων με την νεότευκτη γέφυρα, το καμάρι των τούρκων που εγκαινιάστηκε μόλις τον Μάρτιο του 2022.  Άφιξη στην Προύσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μέρα ελεύθεροι για ξεκούραση και επίσκεψη της τοπικής αγοράς.  Διανυκτέρευση.

 

2η  ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 24/02/24 ΠΡΟΥΣΑ  

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε την περιήγηση της πόλης. Αν και περιφερειακά η πόλη έχει γεμίσει από ουρανοξύστες και άλλα σύγχρονα κτίρια που πιστοποιούν την εκρηκτική της οικονομική ανάπτυξη, το κέντρο της Προύσας διατηρεί την ιστορικότητα του και τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά. Εκεί βρίσκονται σημαντικά αξιοθέατα της πόλης αλλά και η αυθεντική παραδοσιακή αγορά που συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες. Θα δούμε το μνημείο του Kαραγκιόζη, το περίφημο Ουλού τζαμί που αποτελεί το αρχιτεκτονικό σύμβολο της Προύσας. Χρονολογείται από το 1399, τότε που η Προύσα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα των Οθωμανών. Εντυπωσιάζουν η οροφή με τους 20 διαφορετικούς θόλους και η πηγή στο εσωτερικό του. και τα λουτρά του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε για την φημισμένη σκεπαστή αγορά της Προύσας, με τους πολυδαίδαλους διαδρόμους για να αγοράσετε παραδοσιακά είδη και να ευχαριστηθείτε τα παζάρια. Το Koza Hani. Το ιστορικό καραβανσεράι που στέκει εκεί από το 1491. Κάνοντας τον εσωτερικό γύρο του ιστορικού κτιρίου, μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα (τσάι ή καφέ) ή ένα παραδοσιακό γλυκό σε κάποιο από τα πολλά μικρά μαγαζιά του. Αποτελεί το κατ’ εξοχήν μέρος για να αγοράσετε μεταξωτά για τα οποία η Προύσα φημίζεται. Άλλωστε ήταν ένας από τους δυτικότερους σταθμούς στο δρόμο του μεταξιού.. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 25/02/24 ΠΡΟΥΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ (790 χιλ.)

  Πρόγευμα και αναχώρηση για το συνοριακό σταθμό των Κήπων, αφού περάσουμε τα Δαρδανέλια και συνεχίζουμε μέσω Καλλίπολης (Gelibolu) γενέτειρα της Σοφίας Βέμπο και γνωστή για τα μάχες που έγιναν εκεί το 1915, Κεσάνης. Διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας οδού. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση άφιξη στην πόλη  μας το βράδυ γεμάτοι αλησμόνητες αναμνήσεις από το ταξίδι μας…

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΆΤΟΜΟ: 150 €

MONOΚΛΙΝΟ: 210€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Δύο (2) διαν/σεις στην Προύσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο με πρωινό 4* Tugcu Hotel Select
  • Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο, επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

 

*Για το ταξίδι μας απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ.