5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

     ΜΠΟΥΤΒΑ (3ΝΥΚΤΕΣ) – ΚΟΤΟΡ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΤΙΡΑΝΑ

20-24/06/2024 Πέμπτη βράδυ έως Δευτέρα

1η ημέρα Πέμπτη (βράδυ) 20/06/24 & 2η ημέρα Παρασκευή 21/06/24 Πτολεμαϊδα – Κοζάνη  – Μπούτβα (485 km)    

Αναχώρηση 22.00 από το Δημαρχείο Κοζάνης. Περνώντας από τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής για τελωνειακό έλεγχο συνεχίζουμε μέσω Κορυτσάς για Ελμπασάν, περνώντας έξω από την πόλη Σκόδρα & αφού διασχίσουμε την βόρειο Αλβανία, θα διέλθουμε από τα σύνορα Muriqan στο Μαυροβούνιο (Montenegro), συνεχίζουμε μέσω της πόλης Μπάρ, στάση για φωτογραφίες στο φημισμένο νησάκι του Αγίου Στεφάνου (Sveti Stefan) σύμβολο του Μαυροβουνίου. Άφιξη το πρωί στην Μπούτβα. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και ξεκούραση. Το απόγευμα περιήγηση στην Μπούτβα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σάββατο 22/06/24 Μπούτβα-Κότορ-Μπούτβα(23 km X 2 = 46κm)   

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση μας με πρώτο μας σταθμός την παλιά πόλη του Κότορ. Είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του.  Χρόνος για φαγητό εξ΄ιδίων. Συνεχίζουμε για Μπούτβα την μητρόπολη του Μοντενέγρικου τουρισμού όπου κάνοντας περίπατο μέσα στην παλιά πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική θα περπατήσουμε τα δύο χιλιάδες χρονών στενά δρομάκια της με τα πολλά μικρά καταστήματα και τις μικρές εκκλησιές οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες δια μέσου της ιστορίας η Μπούτβα άλλωστε είναι η παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή. Διανυκτέρευση.

 

4ηημέρα: Κυριακή 23/06/24 Μπούτβα-Ντουμπρόβνικ-Μπούτβα (92x2=184 km)

Πρόγευμα  και αναχώρηση για την ημερήσια μας εκδρομή κατά μήκος των Δαλματικών ακτών. Άφιξη στο  μαγευτικό Ντουμπρόβνικ. Η πόλη αυτή αποτελεί «το κόσμημα της Αδριατικής» και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του. Βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Αρχίζουμε την πανοραμική ξενάγηση με το λεωφορείο σε ένα σημείο πάνω από την πόλη όπου προσφέρει εξαίρετη θέα της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ και μια φωτογραφική εικόνα των νησιών πέρα από τις ακτές του. Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, γνωστή για τα πολύ όμορφα μνημεία και τα υπέροχα τείχη. Θεωρείτε ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς της Μεσογείου. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα και ομορφότερα στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούμε το φράγκικο μοναστήρι καθώς επίσης το παλάτι και τον καθεδρικό ναό των Ρέκτρος. Ελεύθερος χρόνος. Γεύμα εξ΄ιδίων. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Δευτέρα 24/06/24 Μπούτβα – Τίρανα – Κοζάνη-Πτολ/δα (485 km)   

Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχωρούμε για Ελλάδα. Αφού περάσουμε τα σύνορα Μαυροβουνίου – Αλβανίας και διασχίσουμε την βόρειο Αλβανία, άφιξη στα Τίρανα. Σύντομη περιήγηση της Αλβανικής πρωτεύουσας όπου και θα έχουμε χρόνο για να γευματίσουμε εξ΄ιδίων. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Η΄ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ
290 € + 140€ 190€

 

 

 

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγό – ξεναγό γνώστη του προορισμού καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην Μπούτβα (Becici) στο ξενοδοχείο

EUROSTARS QUEEN OF MONTENEGRO 4* αστέρων με πρωινό.

  • Επίσημο τοπικό ξεναγό στο Κότορ και στο Ντουμπρόβνικ.
  • H διέλευση με Ferry – Boat στο Φιόρδ του Κότορ.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Check points & δημοτικοί φόροι 15€ κατ΄ άτομο πληρώνεται με την άφιξη στο ξενοδοχείο.
  • Είσοδοι, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό όπως η κρουαζιέρα στο Ντουμπρόβνικ ή προτεινόμενο ή εξ΄ιδίων.

 

**ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ