3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΙΤΕΑ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΛΟΓΙ

1Η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/12/21: ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΘΕΡΜΠΟΠΥΛΕΣ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΔΑΜΑΣΤΑΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΙ (390 km)

Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση των αποσκευών και ώρα 07.00 αναχώρηση από Δημαρχείο της Πτολεμαΐδας και 07.30 από το Δημαρχείο της Κοζάνης. Μέσω Λαρίσης – Λαμίας και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στις ιστορικές Θερμοπύλες. Επίσκεψη στο Κέντρο ενημέρωσης Θερμοπύλων και στο μνημείο του Λεωνίδα και των 300. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, η Μονή είχε καεί μερικά χρόνια πριν την  Επανάσταση του 1821. Στη διάρκεια της Επανάστασης του  1821  η μονή υπήρξε κέντρο των επαναστατών στη  Στερεά Ελλάδα. Μετά τη δημιουργία του ελληνικού βασιλείου διαλύθηκε και έχασε την περιουσία της με το διάταγμα του  Όθωνα  το  1833. Περίπου εκατό χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στη μονή μικρή ανδρική αδελφότητα μοναχών ενώ το  1953 μετατράπηκε σε γυναικείο μοναστήρι. Έπειτα περνώντας από το Χάνι της Γραβιάς συνεχίζουμε για Αράχοβα. Άφιξη στη γραφική και πολυσύχναστη Αράχοβα όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων. Αναχώρηση για Δελφούς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2 Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 05/12/2021 :ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ (60km)

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε «τον ομφαλό της Γης», τους Δελφούς. Οι Δελφοί αποτελούν  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς  της  UNESCO. Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο με επίσημο ξεναγό. Αναχώρηση για Αράχοβα. Χρόνος Ελεύθερος για καφέ και φαγητό και βόλτα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την Άμφισσα. Η Άμφισσα αποτέλεσε μεγάλη πόλη-κράτος κατά την αρχαιότητα και ήταν πρωτεύουσα των Εσπερίων ή Οζολών Λοκρών. Οφείλει την ονομασία της είτε στην ομώνυμη ερωμένη του Απόλλωνα, κόρη του Μάκαρος και εγγονή του Αιόλου, είτε από το ρήμα αμφιέννυμι (=περιβάλλω ενδΰω τινά) επειδή η πόλη χτίστηκε στους πρόποδες της Γκιώνας και ανατολικά του Παρνάσσου. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και δείπνο εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3 Η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/12/2021:ΔΕΛΦΟΙ– ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ -ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ (470 km)

Πρόγευμα, τακτοποίηση των αποσκευών μας και αναχωρούμε για το πανέμορφο Γαλαξίδι, στάση για να θαυμάσουμε το γραφικό χωριό με τα πανέμορφα σπίτια και αναχωρούμε για την Ναύπακτο. Μία πόλη  με μεγάλη ιστορία. Λέγεται ότι πήρε το όνομά της από τις λέξεις ναυς και πήγνυμι, που σημαίνει «κατασκευάζω πλοίο». Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Αμέσως μετά αναχωρούμε για το Μεσολόγγι, την πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων όπου θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ηρώων και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα εξ ’ιδίων. Τέλος παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στις πόλεις μας το βράδυ.

Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στους Δελφούς στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Επίσημο – τοπικό ξεναγό.
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Γεύματα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα, ποτά, φιλοδωρήματα.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα.
  • Φόρος διαμονής.