3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

19-22/10/23

16-19/11/23

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΤΟΛ/ΔΑ –  ΚΟΖΑΝΗ  –  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (590 km

Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση αποσκευών και η ώρα 22.00 από Πτολεμαΐδα και 22:30 από Κοζάνη    αναχώρηση για Αδριανούπολη. Περνώντας από Καβάλα – Ν. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα  Κήπων. Μετά τον έλεγχο των ταυτοτήτων – διαβατηρίων είσοδος στην Τουρκία. Άφιξη στην Αδριανούπολη (Edirne). Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την πλούσια αγορά της Αδριανούπολης. Μετά τις 14:00 τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ (EDIRNE) 

Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της Αδριανούπολης πόλη που διετέλεσε πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους πριν την Κωνσταντινούπολη, με πολύ ενδιαφέροντα μνημεία και κτίρια. Αρχίζοντας την ξενάγησή μας, και αφού περάσουμε από τις Ελληνικές συνοικίες, ΙλντιρίμΚιίκΚιρασχανέ, κάθε μία από αυτές με τη δική της ιστορία, θα δούμε το Tέμενος “Selimiye”, με τους 4 μιναράδες, έμβλημα της πόλης, έργο του αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Κτίστηκε το 1569-1575 και αποτέλεσε για εκείνη την εποχή το σύμβολο της Αδριανούπολης και της Οθωμανικής ιστορίας. Θα επισκεφθούμε το μουσείο «Υγείας» το περίφημο “Beyazit Complex” με τα κέρινα ομοιώματα. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον Ορθόδοξο Βουλγαρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (κτίσμα του 1880), το κάστρο της πόλης (Μακεδονικός Πύργος), το οποίο κτίστηκε από τον βασιλιά Αδριανό την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κ.ά. Ελεύθερος χρόνος  στις σκεπαστές αγορές και τα καταστήματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΖΑΝΗ (570 km)   

Πρόγευμα, τακτοποίηση αποσκευών και αναχώρηση για τα τουρκοελληνικά σύνορα στις Καστανιές. Είσοδος στην Ελλάδα. Αφού διέλθουμε από Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Εγνατίας οδού. Άφιξη στις πόλεις μας αργά το βράδυ…

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ: 140 €

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 200€

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό.
  • Τοπικό ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο

Επιπλέον γεύματα & ποτά

Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Εισόδους αρχαιολογικών χώρων – μουσείων