9/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΙΓΥΠΤΟΣ το δώρο του Νείλου

 (με 4ήμερη Κρουαζιέρα Νείλου)

23 -31 Μαρτίου 2023

01 – 09 Ιουνίου 2023

1η Ημέρα (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) / ΑΘΗΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΙΡΟ

Συνάντηση στις 10.30 με τον συνοδό της εκδρομής μας στο αεροδρόμιο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Αθήνας, στο γκισέ της Egypt Air. Παράδοση αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και χειραποσκευών. Πτήση προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου στις 13.15 με άφιξη στις 14.05 (τοπική ώρα).

Συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας στο Κάιρο, οι οποίοι θα φροντίσουν για τις διατυπώσεις. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης και δίπλα στον ποταμό Νείλο.  Τακτοποίηση, χρόνος ελεύθερος και διανυκτέρευση.

Βραδινή προαιρετική ξενάγηση (21.00-00.00) με μεταφορά και φαγητό στο κέντρο του Καΐρου, όπου επικεντρωνόμαστε στις κρυφές γωνιές της πόλης που δεν περιλαμβάνονται στις ημερήσιες ξεναγήσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η Hμέρα  ΚΑΙΡΟ / ΓΚΙΖΑ – ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ – ΣΦΙΓΓΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το πολύβουο Κάιρο, μια από τις μεγαλύτερες και πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Αρχίζουμε τη μέρα μας με επίσκεψη στο σύγχρονο Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού, το οποίο πλέον αποτελεί τη μόνιμη κατοικία για 20 Βασιλικές Μούμιες (18 Βασιλείς και 2 Βασίλισσες) από την 17η έως και την 20η δυναστεία.

Μετάβαση στην περιοχή Γκίζας, στη δυτική όχθη του Νείλου. Εδώ θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε από τον Ελληνόφωνο έμπειρο ξεναγό μας, στον αρχαιολογικό χώρο, εντός του οποίου βρίσκονται οι επιβλητικές πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρίνου και του Μυκερίνου.

Θα έχουμε χρόνο στη διάθεση μας για να περπατήσουμε αρκετά και να φωτογραφηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο των πυραμίδων, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Συνεχίζουμε  για την σιωπηλή Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού, φύλακα της νεκρόπολης της Γκίζας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγηση μας στην Γκίζα, θα ακολουθήσει μικρής διάρκειας  επίσκεψη σε διπλανά εργαστήρια παρασκευής αιγυπτιακών αρωμάτων και παπύρων, όπου κατά την επίδειξη θα μάθουμε τον τρόπο που παρασκευάζονται από την αρχαιότητα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να αγοράσει από τα είδη αυτά.

Επίσκεψη στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, στο οποίο θα θαυμάσουμε διάφορους θησαυρούς της φαραωνικής Αιγύπτου, όπως αγάλματα, στήλες, κοσμήματα, μούμιες, με σημαντικότερη αυτή του Βασιλιά Τουτανχαμών κ.α. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μετάβαση στο ξενοδοχείο, αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η Hμέρα  ΚΑΙΡΟ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙΡΟ – ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΑΙΡΟ – ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛΙ

Πρωινό και μετάβαση  στο Παλαιό Κάιρο, στην ανατολική όχθη του Νείλου και στην περιοχή της αρχαίας Μέμφιδας, όπου βρίσκεται ένα από τα πλέον πυκνοκατοικημένα προάστια του Καΐρου, με μοναστήρια, ναούς και νεκροταφεία. Ξεκινάμε από το ρωμαϊκό Φρούριο της Βαβυλώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου ξεκινά η λεγόμενη Φαραωνική Διώρυγα, που συνέδεε τον Νείλο με την Ερυθρά Θάλασσα.

Στον τέταρτο όροφο του φρουρίου είναι κτισμένο το καθολικό της Ελληνορθόδοξης Μονής του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Θα επισκεπτούμε το Ναό και τις κατακόμβες, οι οποίες αποτελούν ένα εντυπωσιακό εκκλησιαστικό μουσείο, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε και το νειλόμετρο, το οποίο μετράει μέχρι και σήμερα τη στάθμη του ποταμού. Συνεχίζουμε με το ελληνικό κοιμητήριο και το παρεκλήσι όπου κατά την παράδοση κατέφυγε η Παναγία με τον Ιωσήφ και το Θείο Βρέφος για να γλυτώσουν από την οργή του Ηρώδη. Θα ολοκληρώσουμε με επίσκεψη και σε έναν από τους πολλούς διπλανούς κοπτικούς ναούς.

Συνεχίζουμε για τη ξενάγηση στο φρούριο του Σαλαχεντίν, στον πιο ψηλό λόφο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική ισλαμική αρχιτεκτονική. Το φρούριο αποτέλεσε οχυρωματικό έργο για την απόκρουση των σταυροφόρων και αποτελεί μνημείο στην λίστα της UNESCO. Εκεί θα επισκεπτούμε και θα θαυμάσουμε το Αλαβάστρινο Τέμενος του Μοχάμεντ Άλι, το οποίο κτίστηκε σε αντιδιαστολή με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, για να ενδυναμώσει τις αποσχιστικές βλέψεις του Μοχάμεντ Άλι από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Από τον λόφο του φρουρίου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανοραμικά το Κάιρο.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και  συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε τον Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και το κελί του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως και για τον πρόσφατα ανακαινισμένο και περικαλλή  Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έδρα της Ελληνικής παροικίας στο Κάιρο. Κλείνουμε την ημέρα μας με επίσκεψη και ελεύθερο χρόνο στην παραδοσιακή αγορά Χαν Ελ Χαλίλι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η Hμέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ / ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Αναχώρηση νωρίς μετά το πρωινό μας, με το λεωφορείο μας και διασχίζοντας την Κάτω Αίγυπτο, περιφερειακά από το εύφορο Δέλτα του Νείλου, άφιξη στην Αλεξάνδρεια, στην ακτή της Μεσογείου. Γνωριμία με την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, βασισμένος στις Ομηρικές αφηγήσεις και αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του Ελληνισμού, κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, αλλά και έδρα του Δευτέρου από τα πέντε πρεσβυγενή Πατριαρχεία από την βυζαντινή περίοδο ως τις ημέρες μας.

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής, όπου θα δούμε τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ξεναγηθούμε στο αξιόλογο πατριαρχικό μουσείο με τα σπουδαία φαραωνικά ευρήματα, τα οποία προήλθαν από ανασκαφές  και αφιερώματα των Ελλήνων της Αιγύπτου. Στον ίδιο χώρο θα επισκεφθούμε την πατριαρχική βιβλιοθήκη, η οποία διαθέτει σπάνια χειρόγραφα καθώς και σπάνια ιερατικά κειμήλια.

Συνάντηση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο (αν βρίσκεται στην έδρα του, διαφορετικά με εκπρόσωπό του).

Μετάβαση στο Παλιό Πατριαρχείο και στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, όπου βρίσκεται η στήλη, πάνω στην οποία κατά την παράδοση μαρτύρησε η Αγία Αικατερίνη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γειτονικό σπίτι του παγκόσμιας φήμης Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, όπου σώζονται τα προσωπικά αντικείμενα του. ‘Οσες λέξεις κι αν γράψουμε για εκείνον δεν αρκούν. Γεννημένος κοσμοπολίτης έζησε στην Αλεξάνδρεια, την Αγγλία, την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα και επέστρεψε τελικά στον τόπο που γεννήθηκε, την Αίγυπτο.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη μοντέρνα Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία κατασκευάστηκε προς ανάμνηση του ελληνιστικού “Μουσείου”, το οποίο περιλάμβανε την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του αρχαίου κόσμου, αλλά και εργαστήρια, ζωολογικό και βοτανικό κήπο, ξενώνες και αστεροσκοπείο.

Θα συνδυάσουμε το διάλειμμα μας με το προβλεπόμενο γεύμα.

Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση στην προκυμαία με τα επιβλητικά δημόσια κτήρια και ξενοδοχεία, στην ακτή της Μεσογείου, όπου θα δούμε και το κάστρο του Καγίτ Μπέη, φτιαγμένο από τα συντρίμια του Φάρου της Αλεξάνδρειας που κάποτε έστεκε ακριβώς στην ίδια θέση.

Επίσκεψη στα Ελληνικά νεκροταφεία, όπου ανάμεσα τους βρίσκεται  ο τάφος του Κωνσταντίνου Καβάφη,  πολλών επιφανών Ελλήνων και σπουδαίων ευεργετών, όπως του Γεώργιου Αβέρωφ και άλλων.  Αναχώρηση για το Κάιρο το απόγευμα, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα  ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ / ΦΡΑΓΜΑ ΑΣΟΥΑΝ – ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ – ΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΦΕΛΟΥΚΕΣ – (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΝΟΥΒΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ)

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με Egypt Air (MS082) στις 07.00 για το Ασουάν. Άφιξη στις 08.25, και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας. Ξεκινάμε με περιήγηση στο Μικρό και το Μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, και την τεχνητή λίμνη του Νάσερ.

Συνεχίζουμε με πλοιάρια για τη Νήσο των Φιλών, όπου θα θαυμάσουμε τον πολύ καλά διατηρημένο αρχαίο ναό. Αρχικά το νησί, λόγω της ιερότητας του ήταν άβατο, ενώ ο ναός στην σημερινή σωζόμενη του μορφή ανακατασκευάστηκε από τους Πτολεμαίους κατά την  ελληνιστική περίοδο.

Επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο στα ορυχεία γρανίτη, όπου μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον “Ημιτελή Οβελίσκο”, τον ψηλότερο που έχει ποτέ βρεθεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κρουαζιερόπλοιο, όπου θα παραμείνουμε τις προσεχείς ημέρες. Μετά το γεύμα θα ξεκινήσουμε με τις γραφικές φελούκες για μία βόλτα στον Νείλο.

Κατά την πλεύση μας θα θαυμάσουμε την νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους (μια πανδαισία τροπικών και υποτροπικών φυτών και δέντρων), την Ελεφαντίνη  νήσο, και το Μαυσωλείο του Αγά Χαν.

Για όσους επιθυμούν, θα οργανωθεί προαιρετική επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό και βόλτα με τις καμήλες στην έρημο.  Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

6η Ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ/ ΚΟΜΟΜΠΟ – ΕΝΤΦΟΥ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στο Ασουάν μέχρι το μεσημέρι. Εναλλακτικά, πολύ πρωί, αναχώρηση για μία προαιρετική οδική εκδρομή με ξενάγηση στο Αμπού Σιμπέλ – έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιγύπτου (280 χιλιόμετρα).  Υπήρχε σύμπλεγμα επτά ναών, δύο εκ των οποίων σώζονται ως σήμερα, χτισμένων κατά τον 13ο π.Χ. αιώνα, προς τιμή του φαραώ Ραμσή του Μέγα και της βασίλισσας του Νεφερτάρις.

Στον χώρο, έχουν γυριστεί σκηνές από διάφορα κινηματογραφικά έργα (π.χ. το «Έγκλημα στο Νείλο»), ενώ πολλοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει έργα βασιζόμενοι στους ναούς και την μαγεία του τοπίου και την ηλιοφάνεια του τόπου, καθώς οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω στα Φαραωνικά μνημεία.

Επιστροφή στο πλοίο, γεύμα και πλεύση ανάμεσα στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, στην περιοχή της Θηβαΐδος προς τους Όμβους (Κομ Όμπο στα αραβικά). Θα επισκεφτούμε τον παραποτάμιο ναό που ανεγέρθηκε από την δυναστεία των Πτολεμαίων και αποτελεί άριστο δείγμα της ελληνικής γεωμετρίας.  Ο ναός είναι μοναδικός, όχι μόνο επειδή είναι αφιερωμένος σε δύο αντίθετες και αντιμαχόμενες θεότητες (Σόμπεκ και Ώρος), αλλά και καθώς τα κτίρια έχουν απόλυτη και τέλεια συμμετρία γύρω από τον κεντρικό άξονα.

Θα δούμε επίσης ταριχευμένους κροκόδειλους, αλλά και μία σπάνια χαραγμένη εικόνα που πιστεύεται ότι είναι η πρώτη αναπαράσταση των ιατρικών πράξεων για την εκτέλεση των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επιστροφή στο πλοίο και πλεύση για την Απολλινόπολη (Εντφού), απολαμβάνοντας το υπέροχο αφρικανικό τοπίο και ηλιοβασίλεμα. Άφιξη στην Εντφού, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.

7η Ημέρα  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ/ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΩΡΟΥ – ΕΣΝΑ – ΦΡΑΓΜΑ – ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ

Πρωινό και από την Εντφού αναχώρηση με τα παϊτόνια στον πιο καλοδιατηρημένο Ναό της Αιγύπτου, του Θεού Ώρου, κτισμένο από τους Πτολεμαίους κατά την ελληνιστική περίοδο, οι οποίοι τον ταύτιζαν με τον Απόλλωνα. Ήταν από τους πιο σημαντικούς θεούς της Αιγύπτου, είχε μορφή γερακιού, συμβόλιζε τον ουρανό και το φως και συνδεόταν μυθολογικά με τις δυναστείες των Φαραώ.

Οι επιγραφές στους τοίχους δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τη γλώσσα, μύθους, και θρησκεία κατά την Ελληνιστική περίοδο της Αιγύπτου, αλλά και σημαντικές σκηνές από το “Ιερό Δράμα” της σύγκρουσης του Ώρου με τον Σηθ, το οποίο  οι Έλληνες συνέκριναν και ταύτιζαν με την μάχη του Δία με τον Τυφώνα.

Επιστροφή στο πλοίο και γεύμα. Πλέουμε προς την Έσνα (Λατόπολι στα ελληνικά), για να περάσουμε το “κλειδί του Νείλου” ή αλλιώς κλειδί της Έσνα, όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού και μπορούμε να παρατηρήσουμε τη διαδικασία.

Άφιξη στο Λούξορ (Θήβες στα ελληνικά), πρωτεύουσα ανά διαστήματα αλλά κυρίως θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας φαραωνικής Αιγύπτου. Η πόλη θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου και θα μας εντυπωσιάσει με τα κολοσσιαίων διαστάσεων κτίσματα.

Μετά το δείπνο, μετάβαση στον φωταγωγημένο Ναό του Λούξορ για μία από τις αξέχαστες  βραδινές ξεναγήσεις. Σε αυτόν τον εντυπωσιακό ναό, που δεν ήταν αφιερωμένος σε κάποια θεότητα, γινόταν για πάνω από μία χιλιετηρίδα οι στέψεις των Φαραώ.  Εδώ θα δούμε και την ανάγλυφη απεικόνιση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Φαραώ της Αιγύπτου. Δείπνο στο πλοίο, διανυκτέρευση.

8η Ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΡΝΑΚ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στην Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη στη δυτική όχθη του Νείλου, όπου έχουν βρεθεί πάνω από εξήντα τάφοι. Θα επισκεφτούμε τρείς από τους πιο καλά διατηρημένους τάφους και θα θαυμάσουμε τις πολύχρωμες ταφικές τοιχογραφίες.

Συνεχίζουμε με τον τριώροφο Επιτάφιο Ναό της Χατσεπσούτ, μίας από τις πρώτες γυναίκες Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου (15ος αιώνας π.Χ.). Ο αριστουργηματικός ναός αντανακλά στο μέγιστο τις αρχιτεκτονικές αλλαγές τις περιόδου, από το ογκώδες και απόμακρο στο καλαίσθητο και προσβάσιμο, αλλά και του ιδιαίτερου ρόλου και χαρακτήρα της βασίλισσας.

Ολοκληρώνουμε την Δυτική όχθη με την επίσκεψη μας στους “Κολοσσούς του Μέμνωνος” ύψους 15μ., αγάλματα Φαραώ που η λαϊκή παράδοση συνέδεσε με τον μυθικό ήρωα του Τρωικού Πολέμου.

Ξενάγηση στον επιβλητικό ναό του Άμωνα Ρα στο Καρνάκ. Αποτέλεσε τον μεγαλύτερο σε έκταση χώρο λατρείας του αρχαίου κόσμου και η προσθήκη κτισμάτων διήρκησε μιάμιση χιλιετηρίδα. Θα περπατήσουμε τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, την οδό με τις κριόμορφες σφίγγες, την ιερή λίμνη κ.α.

Ελεύθερος χρόνος στο Λούξορ και δείπνο. Θα σας προτείναμε να  παραβρεθείτε προαιρετικά  στην  θεαματική βραδινή παράσταση Ήχος & Φώς στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.

9η Ημέρα ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ / ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ / (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούξορ και πτήση με Egypt Air προς Κάιρο στις 05:30 με άφιξη στις 06.40. Συνεχίζουμε με πτήση προς Αθήνα στις 10.30 με άφιξη στις 12.30.

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο με φόρους : 1480€

                 Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη +160€

                                               Μονόκλινο : + 380 €

  ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:  

-Αεροπορικά εισιτήρια με την Egypt Air για τις πτήσεις Αθήνα – Κάιρο / Κάιρο – Ασουάν / Λούξορ – Κάιρο και Κάιρο – Αθήνα.

-Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

-Φόροι αεροδρομίων.

-Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

-Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο Κάιρο, στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Nile Towers 5*

-Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές 5* κρουαζιερόπλοιο M/S Medea (ή παρόμοιο)

-Τελευταία ημέρα: Μία (1) εξτρά διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο ή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στο κοσμοπολίτικο Λούξορ.

-Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου

-Δυο (2) Γεύματα ή δείπνα στο Κάιρο, Ένα (1) γεύμα στην Αλεξάνδρεια.

-Γεύμα και δείπνο καθημερινά κατά την κρουαζιέρα Νείλου.

-Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

-Ελληνόφων ξεναγός σε όλη την εκδρομή – έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

-Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση της Interamerican (Basic) για ατυχήματα και οξέα περιστατικά.

-1 μπουκάλι 500ml νερού την ημέρα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • -Βίζα Αιγύπτου €30 & Φιλοδωρήματα €35.
  • -Προαιρετική βραδινή 3ωρη ξενάγηση στο Κάιρο, με δείπνο και μεταφορά.
  • -Προαιρετική Επίσκεψη σε Νουβιακό χωριό με πλοιάριο // συνδυαστικά βόλτα με καμήλες.
  • -Προαιρετική οδική εκδρομή στο ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ.
  • -Ποτά στα γεύματα / Τηλεφωνήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • -Προαιρετική πρωινή πτήση με αερόστατο πάνω από την κοιλάδα των Βασιλέων (περιλαμβάνει μεταφορά από / προς το κρουαζιερόπλοιο)
  • -Προαιρετική βραδινή παράσταση «Ήχος και Φως» στο Ναό του Καρνάκ.

  Σημείωση: Oι τιμές εξαρτώνται από τον αριθμό συμμετοχών και τις τρέχουσες συνθήκες / παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για περεταίρω πληροφορίες.

   

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΓΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
 • Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον δέκα μέρες πριν την αναχώρηση.
 • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι. Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.