ΑΛΠΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΑ)

3/Ημέρες 31/12 – 02/01/2022
4/Ημέρες 30/12 – 02/01/2022

1 η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 30/12/2021:ΠΤΟΛ/ΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ -ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Συγκέντρωση και αναχώρηση. Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στον ιστορικό Γοργοπόταμο. Πάνω από το χωριό του Γοργοποτάμου βρίσκεται η ιστορική ομώνυμη γέφυρα, που ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης και διαπερνά η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτή την γέφυρα γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας. . Επόμενος σταθμός μας τα Λουτρά Υπάτης. Τα ιαματικά νερά της Υπάτης ανέβλυζαν κατά πάσα πιθανότητα το έτος 427 π.χ. Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης είναι από τα τελειότερα και πλέον σύγχρονα υδροθεραπευτήρια. Χρόνος ελεύθερος . Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Μονή Αγάθωνος, η ίδρυσή της ανάγεται στις αρχές του 15ου αιώνα. Το μοναστήρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως οικολογικό επειδή φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης. Στο μουσείο προβάλλεται η χλωρίδα και η πανίδα του Εθνικού δρυμού Οίτης. Στον εξωτερικό χώρο της Μονής λειτουργεί εκτροφείο άγριων πουλιών που ενισχύουν την πανίδα του δρυμού, ειδικός χώρος όπου φιλοξενούνται παγώνια καθώς και περιφραγμένος χώρος 1.200 στρεμμάτων που ζει σημαντικός αριθμός ελαφιών. Κατεβαίνοντας προς τα Βαπτιστήρια, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά στο Κρυφό Σχολείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό , την όμορφη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας.

2 η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/12/2021:ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Πρωινό και επίσκεψη στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων, που αποτελεί ένα ακόμη χωριό της Ευρυτανίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την ιστορική μέρα και την προτομή του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε την ζωή του στην ομώνυμη εδώ μάχη στις 8/8/1823. Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με μία αρκετά ενδιαφέρουσα συλλογή συγγραμμάτων ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την διαδικασία της ιστορικής εθνοσυνέλευσης αλλά και άλλες εικόνες από την δράση των αγωνιστών. Επόμενη επίσκεψη μας η Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας που αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή η οποία είναι κατάφυτη από Έλατα. Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Λίγο αργότερα θα γευματίσουμε προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ στο Μικρό Χωριό. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3 η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 01/01/2022: ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ-ΛΙΜΝΗ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ -ΜΟΝΗ ΤΑΤΑΡΝΑΣ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Αναχωρούμε μετά το πρωινό για τη Φραγκίστα, ένα από τα ωραιότερα γραφικά χωριά της Ευρυτανίας γεμάτο με έλατα. Επόμενη στάση η Τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, μία από τις πιο όμορφες λίμνες.  Θα διασχίσουμε την ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ πάνω από την λίμνη που συνδέει τους Νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Τατάρνας, που  είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου αλλά και του μοναστηριού. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε , θα επισκεφτούμε το εξαιρετικό εκκλησιαστικό μουσείο της μονής  όπου θα μας ξεναγήσουν. Συνήθως μας κερνούν καφεδάκι και λουκούμι. Αφού απολαύσουμε την γαληνεμένη ομορφιά της περιοχής θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και θα  επιστρέψουμε στο Καρπενήσι όπου υπάρχουν πολλά μαγαζιά για φαγητό, αλλά και να γνωρίσουμε καλά αυτήν την όμορφη ορεινή πόλη. Φυσικά μπορούμε να ψωνίσουμε τα τοπικά προϊόντα, από κρέας και παραδοσιακά γλυκά μέχρι ξύλινα χειροποίητα καλλιτεχνήματα.

4 η ΗΜΕΡΑ 02/01/2022 : ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ -ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου που βρίσκεται στη θέση Διαβολότοπος του όρους Τυμφρηστός. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μ. και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιόνι καλής ποιότητας. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας που ιδρύθηκε και λειτούργησε από ιδιώτες το 1974. Ελεύθερος χρόνος . Έπειτα αναχώρηση για τα Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, για μικρούς και μεγάλους στην πόλη των Τρικάλων. Κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μας "ταξιδέψουν' σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό και παραμυθένιο, με πολλές δράσεις και δραστηριότητες. Η είσοδος του είναι ελεύθερη για να περιηγηθούμε με τα βαγόνια του κόσμου, στο σπίτι του Άη Βασίλη και στο παραμυθόσπιτο των Ξωτικών. Όσοι δεν επιθυμούν την επίσκεψη στον Μύλο των ξωτικών θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Τρικάλων . Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας.

***Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3ημέρα του προγράμματος

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Διαμονή στο προαναφερόμενο ξενοδοχείο.
 • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
 • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια tour operator.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 • Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3h ημέρα του προγράμματος
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.