ΘΕΟΦΑΝΙΑ

5/ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

03 – 07/01/2024  – 3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ (βραδινή αναχώρηση)

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 03/01/2024ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ  –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (785km) 

Συγκέντρωσητο βράδυ  ώρα 22:00  και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Μέσω Εγνατίας οδού,περνώντας από ΚαβάλαΝ. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα  Κήπων. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων/ταυτοτήτων είσοδος στην Τουρκία. Ταξιδεύοντας όλη τη νύχτα και αφού περάσαμε από ΚεσάνηΜάλγαρα–  Ραιδεστό φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 04/01/2024  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Άφιξη στην Πόλη και μετάβαση στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα περίφημα Θεοδοσιανά Τείχη θα δούμε τη Χρυσή Πύλη και το Επταπύργιο και θα καταλήξουμε στην Μονή Βλαχέρνας, όπου για πρώτη φόρα εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.χ. Συνεχίζουμε γιατην Μονή της  Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της. Έπειτα αναχώρηση για  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμαμετάβαση στο λιμάνι τουΣιρκεντζιγια προαιρετική κρουαζιέρα στο χιλιοτραγουδισμένοΒόσπορο θαυμάζοντας  την  πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης που αποτελείται από παλάτια, πύργους, γραφικά ψαρό-χώρια & ξύλινες Οθωμανικές επαύλεις. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/01/2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό  Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί όπου σήμερα είναι πλατεία και ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ.Ο ιππόδρομος ήταν η καρδία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας,  με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμετην Αγιά Σοφιά, το  αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα ένα από εκείνα τα  μνημεία, όπου οι χριστιανοί της εποχής εκείνης, σύμφωνα με  τον  Προκόπιο,πίστευαν ότι “ο ναός αυτός δεν  είναι έργο ανθρώπινης προσπάθειας ή τεχνικής, αλλά της επενέργειας του Θεού “το μέγα μοναστήρι καύχημα της Ορθοδοξίας μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην Αυτοκρατορική Δεξαμενή (στέρνα). Αμέ­σως μετά θα επι­σκε­φτού­με το ανά­κτο­ρο Ντολμά Μπαξέ, την τε­λευ­ταία κα­τοι­κία των Οθω­μα­νών Σουλ­τά­νων ,με τη πρω­το­φα­νή χλι­δή του, χτι­σμέ­νο στην ακτή του Βοσπό­ρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με Οριεντάλ μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ 06/01/2024  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρωινό και αναχωρούμε για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, όπου βρίσκεται ο Πατριαρχικός ναός του Αγίου Γεωργίου ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της πατροπαράδοτης εκκλησίας μας. Αφού τελειώσει ο εκκλησιασμός μας στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον αγιασμό των Υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο και καθοδόν θα δούμε και την Μεγάλη του Γένους Σχολή. Στη συνέχεια ημέρα ελεύθερη για ψώνια. Μετάβαση για να επισκεφτούμε τη σκεπαστή αγορά CapaliCarci και είμαστε ελεύθεροι για να περιπλανηθούμε στην περίφημη αγορά με τα 5.000 μαγαζιά με είδη σε χρυσό, ασήμι, αλάβαστρο, δέρμα, χαλκό όπου περιμένουν να διαλέξετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή ΚουμΚαπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση .

5η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ07/01/2024 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ (785km) 

Μετά το πρόγευμα τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (ενυδρείο), στο οποίο εκτίθενται πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη θαλασσινών και ψαριών. Αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθʼοδόν, άφιξη στις πόλεις μας. 

*Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί,χωρίς να παραληφθεί οποιοδήποτε ουσιαστικό κομμάτι στην εκδρομή

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ: 230 € σε δίκλινο δωμάτιο

170 € τιμή παιδιού σε τρίκλινο δωμάτιο

+100 € επιβάρυνση μονόκλινου

 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο GRANDHALIC 4****/ TAXIMEXPRESS 4****grandhalic.com,https://taximexpress.comμε πρωινό.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Δημοτικοί φόροι , Φιλοδωρήματα λοιπά έξοδα
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό καθ΄ όλη την παραμονή μας στη Κωνσταντινούπολη.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Για την είσοδο μας την Τουρκία απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ.
 • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις,είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο.Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Cosmote,Vodafone,κτλ). Τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα καφέ, εστιατόρια διαθέτουν Wi-Fi  και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις.
 • Σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν ανταλλακτήρια που μπορείτε αλλάξετε ευρώ με τοπικό νόμισμα
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa.Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος του ταξιδίου είναι κατά μ.ο. έως 13 ώρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα και υπό φυσιολογικές συνθήκες.
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Τα λεωφορεία δε δύνανται να έχουν Wi-Fi, καθώς προς το παρόν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να το υποστηρίξουν σε χώρες εκτός Ε.Ε.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις(βάση σχετικής νομοθεσίας) σε τακτά διαστήματα (ανά 3ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητας τους δεν είναι και η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.