6/ ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(1) – ΡΩΜΗ(2) – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ 

1η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ:07/05/24 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ –  ΚΟΖΑΝΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (240 Km)

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση (Δευτέρα προς Τρίτη) στις 01:00 το βράδυ  από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 01:30 το βράδυ από το Δημαρχείο της Κοζάνης  για την Ηγουμενίτσα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Επιβίβαση στο πλοίο (06.30), τακτοποίηση στις καμπίνες απόπλους για Βενετία. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ: 08/05/24 ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (259 Κm)

Άφιξη το πρωί στη Βενετία (07.00) και αναχώρηση για το Τρονκέτο. Μεταφορά εξ ιδίων στην πλατεία Σαν Μάρκο για την ξενάγηση της Βενετίας .Θα δούμε την πλατεία Σαν Μάρκο με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζιόρτζιο ντι Γκρέτσι) και τέλος θα επισκεφτούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής MURANO. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Βενετίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μοντεκατίνι. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο στην περιοχή Μοντεκατίνι της Φλωρεντίας.  Διαν/ση.

*Αν  το επιτρέψει ο χρόνος δωρεάν επίσκεψη στην Πίζα.

3η  ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ: 09/05/24 ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ (270 Κm)  

Πρόγευμα, ακολουθεί η ξενάγηση της Φλωρεντίας, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα, το Παλάτσιο Βέκκιο- σημερινό Δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη της υπαίθριας αγοράς του Σαν Λορέτζου, φαγητό και καφέ. Συνεχίζουμε το απόγευμα για την Αιώνια Πόλη την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Τίβολι.   Διαν/ση.

4η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10/05/24 ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση στην “Αιώνια Πόλη“. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων, το Αυρηλιανό τείχος, τον Μέγα Ιππόδρομο, τον Τίβερη Ποταμό. Θα περιηγηθούμε στο μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την Αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και το Καπιτώλιο. Στη συνέχεια, θα ξεναγηθούμε στις υπέροχες πλατείες της Ρώμης: στην Πιάτσα Βενέτσια, στην Πιάτσα Ντι Σπάνια, στην Πιάτσα Ναβόνα και θα θαυμάσουμε τη Φοντάνα Ντι Τρέβι και το Πάνθεον. Κατόπιν, θα κατευθυνθούμε στο Βατικανό, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου με την περίφημο γλυπτό “Pieta του Μιχαήλ Αγγέλου” και την Πλατεία του Αγίου Πέτρου, έργο του γλύπτη και Αρχιτέκτονα Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η   ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ: 11/05/24 ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ (505 Km)

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αμέσως αναχώρηση για νότια Ιταλία, έξω από την Νάπολι θα επισκεφτούμε την αρχαία  Πομπηία. Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για να ξεναγηθούμε την νεκρόπολη που την εξαφάνισε το 79μ.Χ.η έκρηξη του Βεζούβιου. Ξενάγηση, γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για το Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο  και απόπλους (19.30) για την Ηγουμενίτσα. Διαν/ση εν πλώ.

6η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ :12/05/24 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  (240Km)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα ώρα 05.30. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στις πόλεις μας.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ :     490   €

Τιμή το άτομο ΑΒ2 καμπίνα Ηγουμενίτσα – Βενετία : +35€(κατόπιν ζήτησης)

Μονόκλινο: + 220 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας .
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΒ4 κατά τη διαδρομή: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –  ΒΕΝΕΤΙΑ –
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε Αρ. καθίσματα   ΜΠΑΡΙ –  ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις στην Ιταλία σε ξενοδοχεία  4****  + 3***με πρωινό.

(μία διανυκτέρευση στο Μοντεκατίνι της Φλωρεντίας Golf  hotel Corallo 3***   και δύο  διανυκτερεύσεις στην  πόλη Τίβολι στην περιοχή της Ρώμης  ).

  • Αρχηγό-ξεναγό γνώστη του προορισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Τοπικό επίσημο ξεναγό στα αξιοθέατα της Πομπηίας .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ΄ιδίων.
  • Δημοτικούς φόρους και Check point που πληρώνονται επι τόπου με την άφιξη μας 55€ κατ΄ άτομο.
  • Βαπορέτο για την μετάβαση στην πλατεία του ΣΑΝ ΜΑΡΚΟ στη Βενετία 15€ κατ’ άτομο.