ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ(1) – ΡΩΜΗ(2) – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ

6/ ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΙΤΑΛΙΑ

1η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 26/04/22

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (240 Km)

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση (Δευτέρα προς Τρίτη) στις 01:00 το βράδυ από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 01:30 το βράδυ από το Δημαρχείο της Κοζάνης για την Ηγουμενίτσα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Επιβίβαση στο πλοίο (06.30), τακτοποίηση στις καμπίνες απόπλους για Βενετία. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διαν/ση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/04/22

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΠΙΖΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (259 Κm)

Άφιξη το πρωί στη Βενετία (07.00) και αναχώρηση για το Τρονκέτο. Μεταφορά εξ ιδίων στην πλατεία Σαν Μάρκο για την ξενάγηση της Βενετίας .Θα δούμε την πλατεία Σαν Μάρκο με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζιόρτζιο ντι Γκρέτσι). Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Βενετίας.

Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πίζα. Όπου θα θαυμάσουμε τον κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, είναι το λεγόμενο στα ιταλικά «campanile» (καμπαναριό), ή ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο, του Καθεδρικού Ναού της Ιταλικής πόλης της Πίζας και είναι γνωστός παγκοσμίως για την ακούσια κλίση του. Βρίσκεται πίσω από τον Καθεδρικό Ναό και είναι το τρίτο παλαιότερο οικοδόμημα στην Πλατεία του Ντουόμο, της Πίζας μετά τον Καθεδρικό Ναό και το κυκλικού σχήματος Βαπτιστήριο της Πίζας, ενώ δίπλα βρίσκεται και το Κοιμητήριο. Αμέσως μετά αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή της Φλωρεντίας. Δείπνο. Διαν/ση.

3η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28/04/22

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΡΩΜΗ (270 Κm)

Πρόγευμα, ακολουθεί η ξενάγηση της Φλωρεντίας, όπου θα θαυμάσουμε, μεταξύ άλλων, τον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα, το Παλάτσιο Βέκκιο- σημερινό Δημαρχείο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε και την παλαιότερη γέφυρα του Άρνο, το Πόντε Βέκκιο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη της υπαίθριας αγοράς του Σαν Λορέτζου. Συνεχίζουμε για την Αιώνια Πόλη την Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξεν/χειο. Μια πρώτη γνωριμία στην φωταγωγημένη Ρώμη με το λεωφορείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

 4η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/04/22

ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση της “Αιώνιας Πόλης”. Θα γνωρίσουμε από κοντά, μεταξύ άλλων, το Αυρηλιανό τείχος, τη Βία Βένετο, την πλατεία του Τρίτωνα, το Μέγα Ιππόδρομο, τον Τίβερη ποταμό, το Μαμερτίνουμ (φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την αρχαία ρωμαϊκή αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια, το ναό του Αγ.Πέτρου με την περίφημη ΡΙΕΤΑ του Μιχαήλ Άγγελου, τη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Επιστροφή στο ξεν/χειο. Διαν/ση.

5η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/04/22

ΡΩΜΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΜΠΑΡΙ (495 Km)

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και αμέσως αναχώρηση για νότια Ιταλία, έξω από την Νάπολι θα επισκεφτούμε την αρχαία Πομπηία. Είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο για να ξεναγηθούμε την νεκρόπολη που την εξαφάνισε το 79μ.Χ.η έκρηξη του Βεζούβιου. Ξενάγηση, γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε για το Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους (19.30) για την Ηγουμενίτσα. Διαν/ση εν πλώ.

6η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 01/05/22

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ (240Km)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα ώρα 05.30. Αναχώρηση για τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στις πόλεις μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ : 430€

Τιμή το άτομο ΑΒ2 καμπίνα : 60€ (Κατόπιν ζήτησης)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας .
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΒ4 κατά τη διαδρομή: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
  Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΒ4 κατά τη διαδρομή ΜΠΑΡΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Φλωρεντία (περιοχή Μοντεκατίνι ) σε ξενοδοχείο 4* αστέρων με πρωινό
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Ρώμη σε ξενοδοχείο 4* αστέρων με πρωινό.
 • Αρχηγό-ξεναγό γνώστη του προορισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Τοπικό επίσημο ξεναγό στα αξιοθέατα της Φλωρεντίας. & στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Είσοδοι, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
 • Εισιτήρια βαπορέτων για την μετάβαση & επιστροφή στην Βενετία
 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ΄ιδίων.
 • Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται με την άφιξη μας στα ξενοδοχεία 16 € κατ΄ άτομο.
 • Check point 25 € κατ΄ άτομο.