7/ΗΜΕΡΕΣ

ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ

ΑΝΚΟΝΑ – ΛΟΜΑΖΟ(3) – ΛΙΜΝΗ COMO – ΛΟΥΓΚΑΝΟ ΕΛΒΕΤΙΑΣ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ – ΜΙΛΑΝΟ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ – ΛΙΜΝΗ ΓΚΑΡΝΤΑ  – ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ(1)

1η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24/10/22 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ – KOZANH – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (235 km)

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση στις 18:30 από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 19:00 από το Δημαρχείο της Κοζάνης  για την Ηγουμενίτσα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Επιβίβαση στο πλοίο (23:59), τακτοποίηση στις καμπίνες απόπλους για Ανκόνα. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ  25/10/22 ΑΝΚΟΝΑ – ΛΟΜΑΖΟ (470 km)

 Άφιξη στην Ανκόνα (16.30) επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην περιοχή Λομάζο του Κόμο. Μετά τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 26/10/22  ΛΟΜΑΖΟ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΟΜΑΖΟ (50x2=100 km)

Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στο Κόμο και στο Λουγκάνο. Πρώτη μας στάση η πόλη του μεταξιού, που είναι από τις ομορφότερες της Ιταλίας, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης το Κόμο. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, Το Παλιό Δημαρχείο, το ναό Σαν Φεντέλε, θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα θαυμάσουμε το καταπράσινο τοπίο που καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης Κόμο. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και για την ιταλόφωνη περιοχή της χώρας.  Άφιξη στην πιο τουριστική πόλη το Λουγκάνο, κτισμένο στην ομώνυμη λίμνη. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Λαυρεντίου, την Κεντρική πλατεία της Μεταρρύθμισης, το Δημοτικό Πάρκο με τη Βίλλα Τζίανη και το Συνεδριακό Κέντρο. Ακόμη θα περπατήσουμε στην πλατεία Della Riforma, όπου θα δούμε το δημαρχείο της πόλης και πολλά εστιατόρια. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσετε ένα εσπρέσο ή ένα γεύμα. Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 27/10/22  ΛΟΜΑΖΟ –  ΛΙΜΝΗ  ΜΑΤΖΟΡΕ – ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΜΑΖΟ   

(200 km)

Πρωινό και αναχωρούμε για την πανέμορφη Στρεζα και την λίμνη Ματζόρε όπου θα πάρουμε το καραβάκι και θα επισκεφτούμε το νησάκι Ιsola Bella όπου βρίσκεται το πανέμορφο παλάτι των Borromeò επισκόπων του Μιλάνου με τους καταπληκτικούς κήπους μετά συνεχίζουμε στο επίσης καταπληκτικό νησάκι Ιsola de Pescatore οπού μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας και να περιηγηθούμε στα μεσαιωνικά σοκάκια του. Χρόνος ελεύθερος και μετά αναχώρηση για Μιλάνο την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Στο κέντρο της μόδας, των τεχνών και του πολιτισμού. Θα γνωρίσουμε τον καθεδρικό ναό Ντουόμο, (το πιο χαρακτηριστικό σημείο του Μιλάνου) είναι η έδρα του αρχιεπισκόπου της πόλης και η τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη. Την ονομαστή Σκάλα, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο όπου έχουν εμφανιστεί όλα τα μεγάλα ονόματα της όπερας. Τη Galleria Vittorio Emanuele II, μια κλειστή διπλή στοά που αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές, σε ορθή γωνία, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo και συνδέεται με την Piazza della Scala. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη του Μιλάνου (ψώνια και καφέ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/22  ΛΟΜΑΖΟ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ  –  ΛΙΜΝΗ  ΓΚΑΡΤΝΤΑ  –  ΒΕΡΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ(Μέστρε)  (395 km)

Πρωινό και τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για το μαγευτικό παραλίμνιο Σιρμιόνε, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στη λίμνη Γκάρντα, Θα δούμε το κάστρο του 12ου αιώνα των Σκαλίτζερι  στην είσοδό της  παλιάς πόλης, την  βίλα της Μαρία Κάλλας, τα ρωμαϊκά ανάκτορα, το Σπήλαιο του Κάτουλλου, τις θέρμες από το ανενεργό ηφαίστειο του όρους Μπάλντο και τις ιδιαίτερες παραλίες του. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη των  ερωτευμένων, την Βερόνα. Θα περιηγηθούμε στο Τσέντρο Στόρικο, το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα δούμε την Αρένα της Βερόνας και το σπίτι της Ιουλιέτας, της ηρωίδας του Σαίξπηρ. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για την περιοχή της Βενετίας και το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ:  ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/22 ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ) – ΕΝ ΠΛΩ  

Πρωινό και τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για Βενετία. Θα επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζιόρτζιο ντι Γκρέτσι) ,την πλατεία Σαν Μάρκο με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Μάρκου, τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια, για όσους επιθυμούν και αν το επιτρέπει ο χρόνος  θα επισκεφτούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής MURANO. Tέλος επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους (ώρα 13.30) για Ηγουμενίτσα. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/22 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  (235 km)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα (ώρα 16.00), επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή στις πόλεις μας γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή λεωφορείο του γραφείου μας .
 • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε ΑΒ4 (τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες) κατά τις διαδρομές: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –  ΑΝΚΟΝΑ & ΒΕΝΕΤΙΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ.
 • Τρείς (3) διαν/σεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην περιοχή Λομάζο του Κόμο  &  (1) διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην  περιοχή Μέστρε  της Βενετίας με πρωινά γεύματα.
 • Αρχηγό-ξεναγό γνώστη του προορισμού καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Είσοδοι, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο ή εξ ιδίων.
  • Δημοτικούς φόρους που πληρώνονται επιτόπου με την άφιξη μας στα ξενοδοχεία 10€ συνολικά και για τις 4 διαν/σεις κατ΄ άτομο.
  • Check point (είσοδοι πόλεων) 25€ κατ’ άτομο.
  • Βαπορέτο Βενετίας.