ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ(ΤΡΙΚΑΛΑ)

3/Ημέρες 04/12 – 06/12/2022

1η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 04/12/2022 :ΠΤΟΛ/ΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΑΤΗΣ -ΜΟΝΗ ΑΓΑΘΩΝΟΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ     

Συγκέντρωση και αναχώρηση . Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στον ιστορικό Γοργοπόταμο. Πάνω από το χωριό του Γοργοποτάμου βρίσκεται η ιστορική ομώνυμη γέφυρα, που ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης και διαπερνά η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτή την γέφυρα γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας. . Επόμενος σταθμός μας τα Λουτρά Υπάτης. Τα ιαματικά νερά της Υπάτης ανέβλυζαν κατά πάσα πιθανότητα το έτος 427 π.χ. Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης είναι από τα τελειότερα και πλέον σύγχρονα υδροθεραπευτήρια. Χρόνος ελεύθερος . Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Μονή Αγάθωνος, η ίδρυσή της ανάγεται στις αρχές του 15ου αιώνα. Το μοναστήρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως οικολογικό επειδή φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης. Στο μουσείο προβάλλεται η χλωρίδα και η πανίδα του Εθνικού δρυμού Οίτης. Στον εξωτερικό χώρο της Μονής λειτουργεί εκτροφείο άγριων πουλιών που ενισχύουν την πανίδα του δρυμού, ειδικός χώρος όπου φιλοξενούνται παγώνια καθώς και περιφραγμένος χώρος 1.200 στρεμμάτων που ζει σημαντικός αριθμός ελαφιών. Κατεβαίνοντας προς τα Βαπτιστήρια, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά στο Κρυφό Σχολείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό ,  την όμορφη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας.

2η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 05/12/2022:ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Πρωινό και επίσκεψη στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων, που αποτελεί ένα ακόμη χωριό της Ευρυτανίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την ιστορική μέρα και την προτομή του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε την ζωή του στην ομώνυμη εδώ μάχη στις 8/8/1823. Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με μία αρκετά ενδιαφέρουσα συλλογή συγγραμμάτων ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την διαδικασία της ιστορικής εθνοσυνέλευσης αλλά και άλλες εικόνες από την δράση των αγωνιστών. Επόμενη επίσκεψη μας η Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας που αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή η οποία είναι κατάφυτη από Έλατα. Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Λίγο αργότερα θα γευματίσουμε προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ στο Μικρό Χωριό.  Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο .

3η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 06/12/2022 : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ -ΤΡΙΚΑΛΑ (ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ)-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Πρωινό και αναχώρηση και αναχώρηση για τα  Τρίκαλα και τον Μύλο των Ξωτικών. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, για μικρούς και μεγάλους στην πόλη των Τρικάλων. Κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα μας “ταξιδέψουν’ σε έναν άλλο κόσμο, μαγικό και παραμυθένιο, με πολλές δράσεις και δραστηριότητες. Η είσοδος του είναι ελεύθερη για να περιηγηθούμε με τα βαγόνια του κόσμου, στο σπίτι του Άη Βασίλη και στο παραμυθόσπιτο των Ξωτικών.  Όσοι δεν επιθυμούν την επίσκεψη στον Μύλο των ξωτικών θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στην πόλη των Τρικάλων . Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας .

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Φιλοδωρήματα, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου.