ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

4/Ημέρη Εκδρομή  22/04/22 -25/04/2022

5/Ήμερη Εκδρομή 21/04/22-25/04/2022

1η ΗΜΕΡΑ Μ.ΠΕΜΠΤΗ 21/04/2022

ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ- ΚΕΡΚΥΡΑ(ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ )

Κέρκυρα! Όμορφη και ρομαντική, με σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοσή της, η Κέρκυρα ξελογιάζει σαν άλλη Κίρκη όσους τυχερούς βρεθούν στα μέρη της. Γνωρίστε την και εσείς. Σίγουρα θα φύγετε μαγεμένοι. Μπορεί κανείς να βρει πολλούς λόγους για να την επισκεφθεί. Ο κάθε επισκέπτης σίγουρα θα εντοπίσει κάτι που θα του ταιριάζει, κάτι που θα αγαπήσει ιδιαίτερα!  Κάτι όμως που ταιριάζει και θα αρέσει σε όλους, είναι το Κερκυραϊκό Πάσχα, εκεί που άνοιξη η αγκαλιάζει την πιο μαγευτική περίοδο του νησιού.

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας. Διέλευση αναλόγως συμμετοχής από πόλεις της διαδρομής , στάση για  καφέ καθ’ οδόν. Εν συνεχεία μέσω Μετσόβου, Ιωαννίνων και με ενδιάμεση στάση , άφιξη στην Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Κέρκυρα. Αποβίβαση και με τη βοήθεια του αρχηγού μας, ακολουθεί η πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη ,η οποία είναι πραγματικό κόσμημα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ανακηρυχθεί ως ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό μνημείο από την UNESCO και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τα δύο επιβλητικά φρούρια που την αγκαλιάζουν. Μια βόλτα στα γραφικά, λιθόστρωτα καντούνια, το νοσταλγικό Καμπιέλο, σίγουρα θα σας μεταφέρει κάπου στην Ιταλία και θα ξυπνήσει τα πιο ρομαντικά σας συναισθήματα. Συνεχίζουμε  με το Δημαρχείο ,το Μνημείο του Aρμοστή Douglas, το Mon Repo , το κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας και θα καταλήξουμε στην μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, τη Σπιανάδα, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά σημεία της Κέρκυρας . Επειτα αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση.

2η ΗΜΕΡΑ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/04/2022

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΝΟΝΙ – ΑΧΙΛΛΕΙΟ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ – ΠΕΡΙΦΟΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το Κανόνι με τα πόδια ,καθώς το ξενοδοχείο μας βρίσκεται μόλις σε 2 λεπτά. Επίσκεψη στο Ποντικονήσι ,που σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν ένα πλοίο των Φαιάκων που έγινε πέτρα και στο μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με την ξηρά με μια μικρή πεζογέφυρα. Έπειτα αναχωρούμε για το «Αχίλλειο», το περίφημο ανάκτορο της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ (γνωστής ως «Σίσσυ») που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Τα περιστύλια και τους κήπους του ανακτόρου με την εξαιρετική θέα κοσμούν θαυμάσια αγάλματα (όπως του Θνήσκοντος Αχιλλέα, του Σατύρου με το Διόνυσο στους ώμους του κ.ά.), ενώ στο εσωτερικό του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εξαίρετες τοιχογραφίες και πίνακες εμπνευσμένους από την ελληνική μυθολογία .

Συνεχίζουμε  για τα Γουβιά όπου οι Βενετοί άραζαν ή επισκεύαζαν τα πλοία τους και την Παλαιοκαστρίτσα, όπου σύμφωνα με την Οδύσσεια βρισκόταν η Σχερία, η χώρα των Φαιάκων και όπου ξεχωρίζει η ομώνυμη με τη θαυμάσια θέα. Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε ξανά στην πόλη προκειμένου να παρακολουθήσουμε την περιφοράς του Επιταφίου στην πλατεία Σπιανάδα. Ξεχωριστό τόνο και μια άλλη διάσταση στην πένθιμη μέρα προσφέρει η παρουσία των Φιλαρμονικών και των Χορωδιών του Νησιού.

Μέχρι τις 21.00 το βράδυ, κάθε εκκλησία κάνει την περιφορά του επιταφίου της συνοδευόμενη από την τοπική μπάντα και χορωδία. Στις 21.00 όμως το βράδυ θα γίνει η περιφορά του μεγαλοπρεπούς επιταφίου της Μητρόπολης παρουσία όμως όλων των φιλαρμονικών και χορωδιών της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 23/04/2022

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΚΑΝΑΤΙΑ «ΜΠΟΤΗΔΕΣ»-ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη της χώρας, όπου πραγματοποιούνται και οι περισσότερες εκδηλώσεις, όπως μουσικές συναυλίες, λιτανείες, παρελάσεις, καθώς και αγώνες κρίκετ (στο γκαζόν της πλατείας). Εδώ βρίσκεται και το Λιστόν, συγκρότημα κτηρίων γαλλικής αρχιτεκτονικής με τις χαρακτηριστικές τοξοστοιχίες, προορισμένο αποκλειστικά για τον περίπατο των αριστοκρατών της πόλης! Εδώ θα παρακολουθήσουμε τη Λιτανεία, σε ανάμνηση του θαύματος του πολιούχου της πόλης Αγίου Σπυρίδωνα.

Στις 12.00 περίπου θα δούμε ένα από τα πιο όμορφα έθιμα του νησιού την «πρώτη Ανάσταση». Με επίκεντρο την παλιά πόλη οι Κερκυραίοι ρίχνουν από τα μπαλκόνια τους “Μπότηδες”, τεράστιες στάμνες γεμάτες με νερό. Η ατμόσφαιρα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από τις φιλαρμονικές, που μαζί με τις μαζορέτες προσθέτουν ένα μοναδικό ύφος στην πόλη. Κατά το σπάσιμο των Μπότηδων, μην παραλείψετε να πάρετε ένα κομματάκι μαζί σας. Μόλις η φασαρία των μπότηδων τελειώσει, θα ξεχυθούν στους δρόμους οι Φιλαρμονικές παίζοντας αυτή τη φορά χαρμόσυνη μουσική. Στον αέρα της πόλης κυριαρχεί το εμβατήριο “Μη φοβάστε Γραικοί”.

Το μεσημέρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ αλλά και φαγητό στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βραδάκι κατά τις 22.30 θα μεταβούμε στο κέντρο για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην κεντρική πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και Αναστάσιμο δείπνο .

4η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24/04/2022:

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ – ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ

Καλό Πάσχα!

Σήμερα θα απολαύσουμε το πλούσιο εορταστικό Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας με συνοδεία ζωντανής μουσικής .Χαλαρώστε ,χορέψτε και γλεντήστε με τη ψυχή σας Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη (για όσους το επιθυμούν)στο ναό του Αγ. Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού. Σκοπός της επίσκεψης είναι να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου αλλά και τα λείψανα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Το σκήνωμα του Αγίου φυλάσσεται σε επιχρυσωμένη λάρνακα στολισμένη με πολύτιμους λίθους .Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης .’Έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

5η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/04/2022

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ -ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ

Μετά το πρωινό μας ,θα κατευθυνθούμε στο λιμάνι. Επιβίβαση στο Φ/Β και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Μέτσοβο, στην πλαγιά της Πίνδου ,όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό και καφέ. Το πλούσιο φυσικό τοπίο, η γραφικότητα του χωριού, τα αρχοντικά με τη γουστόζικη αρχιτεκτονική, ο ήχος από τις πηγές των νερών, τα γευστικά τυριά, η φοκλόρ ατμόσφαιρα δίνουν μια μοναδική πινελιά στο κάδρο καθιστώντας το Μέτσοβο έναν από τους πιο δημοφιλής ορεινούς προορισμούς. Έπειτα συνέχεια του ταξιδιού μας για την πόλη μας . Άφιξη νωρίς το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

4/Ημέρες 22/04 – 25/04/2022

 

Ξενοδοχεία Early booking Κανονική Τιμή Παιδί 2-12 Επιβ. Μον.
The Royal Grand Boutique Hotel Πόλη(Κανόνι) Πρωινό 269€ 299€ 109€ +35%
The Royal Grand Boutique Hotel Πόλη(Κανόνι) Ημιδιατροφή με εορταστικά 299€ 329€

 

 

5/Ημέρες 21/04 – 25/04/2022

 

Ξενοδοχεία Early booking Κανονική Τιμή Παιδί 2-12 Επιβ. Μον.
The Royal Grand Boutique Hotel Πόλη(Κανόνι) Πρωινό 319€ 349€ 119€ +35%
The Royal Grand Boutique Hotel Πόλη(Κανόνι) Ημιδιατροφή με εορταστικά 359€ 389€

Περιλαμβάνει

 • Μεταφορά με πολυτελές λεωφορείο για την πραγματοποίηση του προγράμματος
 • Εισιτήρια Φ/Β για το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
 • Τρεις ή Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο The Royal Grand Boutique
 • Πρωινό ή (ημιδιατροφή με εορταστικά) ανάλογα την επιλογή σας
 • Έμπειρο Αρχηγό του γραφείου συνοδό για τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις του προγράμματος
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φόρος διαμονής (1,5€ το άτομο ανά διανυκτέρευση ,η οποία καταβάλλεται επί όπου στο ξενοδοχείο

Θέλετε να κλείσετε νωρίς την εκδρομή σας για να κερδίσετε τις τιμές Early booking ,αλλά αγχώνεστε μη σαν συμβεί κάτι μέχρι τη μέρα της αναχώρησης; Θέλετε να έχετε επιπλέον καλύψεις και στο ταξίδι σας;

Σας έχουμε τη λύση με 25€ ,μπορείτε να κάνετε επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλιση και να διασφαλίσετε μεταξύ άλλων:

Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !

Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας (προαιρετικά):

  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
 • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
 • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
 • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.

Πασχαλινός μπουφές Κυριακή Lunch

Τσουρέκια, αυγά κόκκινα και Πασχαλινά κουλουράκια

***

Μπουφές από φρέσκες και σύνθετες σαλάτες, με διάφορα dressings

Μπουφές τυριών, με condiments

Μπουφές ψωμιών

***

Παραδοσιακή Σούπα Μαγειρίτσα

Παραδοσιακό αρνάκι και κοκορέτσι (Σερβιριστό)

Πατάτες φούρνου ριγανάτες

Μοσχάρι στιφάδο

Μπιφτεκάκια σχάρας

Κοτόπουλο σχάρας με chimichuri

Χοιρινό κοντοσούβλι με πιπεριές

Παραδοσιακός μπακαλιάρος μπουρδέτο

Σπανακόπιτα

Μελιτζάνες ιμάμ

Πατάτες τηγανιτές

Ρύζι βουτύρου

Πάστα βουτύρου με σάλτσα ντομάτας και bolognaise

Λαχανικά ατμού

***

Μπουφές Γλυκών- Παγωτό