ΚΥΘΗΡΑ

5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΘΗΡΑ στο νησί της Αφροδίτης

31/08 – 04/09/2022

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΓΥΘΕΙΟ – ΚΥΘΗΡΑ (685km)

Συγκέντρωση, τακτοποίηση των αποσκευών  και αναχώρηση από Πτολεμαΐδα , Κοζάνη μέσω  Λάρισας – Λαμίας – Κορίνθου ,με τις κατάλληλες στάσεις, άφιξη στο Γύθειο και απόπλους 16:30 για τα Κύθηρα. Σύμφωνα με την μυθολογία εδώ γεννήθηκε η Αφροδίτη , η Θεά του Έρωτα . Έτσι λοιπόν φέρει και το όνομα Κυθέρεια . Άφιξη στο νησί και αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Αγία Πελαγία. Το χωριό βρίσκεται στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυθήρων .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΘΗΡΑ (25km)

Πρωινό και γνωριμία με το νησί. Ξεκινάμε με τη ΧΩΡΑ με το βενετσιάνικο κάστρο που χτίστηκε το 1503. Στενά σοκάκια με κάτασπρα σπιτάκια το ένα στο άλλο και λίγο πιο κοντά στο κάστρο παλαιά αρχοντικά, ενετικά κτίρια και πολλά ακόμη που χτίστηκαν επί Αγγλοκρατίας. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Το Ιστορικό Αρχείο Κυθήρων βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Χώρας. Επίσης, και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην είσοδο της Χώρας .  Το μεσημέρι καταλήγουμε στο ΚΑΨΑΛΙ το γραφικό λιμάνι, όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό. Προαιρετική Κρουαζιέρα στη Βραχονησίδα Χύτρα ή αλλιώς Αυγό και μπάνιο στην παραλία της Κυριακουλού , ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του νησιού ,η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου. Διαθέτει μια θαλάσσια σπηλιά από την νότια πλευρά της με χρώματα που σε μαγεύουν έξω αλλά και μέσα στο βυθό. Στο τέλος αυτής της σπηλιάς υπάρχει ένα καταφύγιο για φώκιες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.

3η  ΗΜΕΡΑ:  ΚΥΘΗΡΑ (40km)                                                                                           

Μετά το πλούσιο πρωινό μας θα επισκεφθούμε την ΠΑΝΑΓΙΑ τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ.Η μεγαλύτερη μονή των Κυθήρων! Βρίσκετε στην περιοχή των Μυρτιδίων στα δυτικά του νησιού και είναι χτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδης άνοιγμα, ανάμεσα από πάρα πολλές μυρτιές! Η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας είναι το πολυτιμότερο κειμήλιο του νησιού και είναι η απανταχού προστάτιδα των Κυθηρίων. Η Μυρτιδιώτισσα γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ευρέσεως της εικόνας. Επόμενη στάση μας το ΛΙΒΑΔΙ με τη μεγαλύτερη πέτρινη γέφυρα των Βαλκανίων, με (13) τόξα, το περίφημο γεφύρι του Κατουνίου, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και βόλτα . Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε το χωριό των θρύλων και των παραδόσεων τον  ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα χωριό με τα τρεχούμενα νερά και το μικρό καταρράκτη που θα μας κρατήσει για λίγο κοντά του για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας .Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος Χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα και βόλτα.  Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΘΗΡΑ   (30km)                                                                                            

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το χωριό Καραβά, έχει αρκετά παραδοσιακά σπίτια αρχιτεκτονικής με επιρροές από την Πελοπόννησο. Θα επισκεφθούμε το Αρτοποιείο Του Καραβά ,το κτίριο λειτουργούσε ως ελαιοτριβείο από το 1932 και για 32 χρόνια. Σήμερα έχει μετατραπεί σε φούρνο – μουσείο, διατηρώντας σε άριστη κατάσταση τα παλιά μηχανήματα. Αναχωρούμε για να  επισκεφθούμε το γραφικό χωριό Ποταμό, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα

του νησιού με γραφικό παραδοσιακό χαρακτήρα. Αφού πιούμε και το καφεδάκι μας στα παραδοσιακά καφενεία συνεχίζουμε για τον ΑΒΛΕΜΟΝΑ .Ίσως το πιο όμορφο χωριό των Κυθήρων. Στα ανατολικά των Κυθήρων, παραθαλάσσιο με γραφικούς κολπίσκους και με το ηλιακό ρολόι στον κολπίσκο πίσω από το χωριό. Κοντά στον Αβλέμονα βρίσκεται η παραλία της Παλαιόπολης που είναι η μεγαλύτερη και μια από τις πιο όμορφες του νησιού, ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μπάνιο .Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε  την ΑΓΙΑ ΜΟΝΗ, το μοναστήρι έχει χτιστεί σε ένα απ’ τα υψηλότερα βουνά του νησιού και έχει θέα όχι μόνο τις ακτές της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρου του νησιού.  Ο ναός γιορτάζει του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1840, και είναι αφιερωμένος στη Θεοτόκο. Ο Κολοκοτρώνης είχε τάξει στην Παναγία, ότι αν νικήσει η ελληνική επανάσταση θα γυρίσει και θα βοηθήσει την ανοικοδόμησή του. Η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από κάποιον βοσκό το 1766 και έχει την μορφή της Παναγίας στην μια πλευρά και από την άλλη την μορφή του Αγίου Γεωργίου.  Επιστροφή στην Αγία Πελαγία . Ελεύθερος Χρόνος .Διανυκτέρευση .

5η  ΗΜΕΡΑ: ΚΥΘΗΡΑ-ΝΕΑΠΟΛΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (765km)                                                                 

Πρωινό  και αναχώρηση από το λιμάνι 12:00 . Άφιξη στη Νεάπολη μετά από 1 ώρα και 15 λεπτά .Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας , με έντονες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την υπέροχη εκδρομή μας φτάνουμε στην πόλη μας πολύ αργά το βράδυ .

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μετακινήσεις – Περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τέσσερις ( 4 ) διανυκτερεύσεις με πρωινό στην Αγία Πελαγία στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Εισιτήρια πλοίων για τις διαδρομές Γύθειο – Κύθηρα & Κύθηρα – Νεάπολη .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Διασκεδάσεις , ποτά , φιλοδωρήματα.
  • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδικό Φόρο Διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 (ξενοδοχείο 4* -3€ ανά δ/ση & ξενοδοχείο 3*-1,5€ ανά δ/ση) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.