6/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΥΘΝΟΣ

15-20/09

1Η Ημέρα Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου & 2Η  Ημέρα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου :

Αναχώρηση από το δημαρχείο της Πτολ/δας και από το δημαρχείο της Κοζάνης, με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Λαύριο, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για την Κύθνο. Επιβίβαση και άφιξη στο νησί, όπου μας υποδέχεται ο όμορφος κόλπος του φιλόξενου Μέριχα , το βασικό λιμάνι του νησιού. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται στα Λουτρά. Μετακίνηση για μπάνιο στην παραλία Λουτρών μια από τις πιο δημοφιλής του νησιού, όπου εκβάλλουν ζεστά ιαματικά νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

 

3Η Ημέρα Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου :

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε το νησί που μας φιλοξενεί. Αναχώρηση για τη Δρυόπιδα το κεφαλοχώρι του νησιού για να επισκεφθούμε τις εκκλησίες του χωριού. Στη Δρυόπιδα θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο με φορεσιές, αντικείμενα και εργαλεία της αυθεντικής ζωής των κατοίκων στα παλιά χρόνια και το μικρό βυζαντινό μουσείο που στεγάζεται στην εκκλησία του Αϊ Γιωργή . Συνεχίζουμε για την Παναγία Κανάλα. Η Εκκλησία της Παναγίας Κανάλας είναι χτισμένη σε μια από τις ωραιότερες, πευκόφυτες ακρογιαλιές του νησιού, εδώ φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Κανάλας προστάτιδα του νησιού- έναν από τους σημαντικότερους χώρους προσκυνήματος της Κύθνου: σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε από τους ψαράδες στο στενό κανάλι ανάμεσα στην Κύθνο και στη Σέριφο και για αυτό ονομάστηκε Παναγία της Κανάλας. Χρόνος για μπάνιο και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4Η Ημέρα Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου: 

Πρωινό και αναχωρούμε για τη χώρα–πρωτεύουσα του νησιού με την έντονη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με τα καλντερίμια, τα στεάδια (στοές) τα πέτρινα σπίτια και τα παράθυρα με τα γλυκά κυκλαδίτικα χρώματα, θα περιπλανηθούμε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια της, με τα καλόγουστα μαγαζάκια, θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγίου Σάββα με την υπέρθυρη επιγραφή του 1613, το πολύ παλιό μεγάλης ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας μοναστήρι της Παναγίας του Νίκους όπου το Δεκαπενταύγουστο γίνεται ένα από τα τρία μεγάλα πανηγύρια του νησιού. Θα πιούμε τον καφέ μας και θα αισθανθούμε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές, πιο ανθρώπινες και τρυφερές. Μπάνιο σε κοντινή παραλία . Γεύμα εξ’ ιδίων . Διανυκτέρευση .

 

5Η Ημέρα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου: 

Πρωινό και αναχώρηση για το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Προαιρετική μεταφορά με θαλάσσια ταξί στην παραλία Κολώνα, μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Η παραλία της Κολώνας έχει καταγάλανα, διαυγή νερά και πλούσια χρυσαφένια άμμο. Είναι ιδανική για να απολαύσεις ατελείωτο κολύμπι στα κρυστάλλινα νερά της, περιτριγυρισμένος από το όμορφο αυτό τοπίο. Απόγευμα ελεύθερο . Το βράδυ έξοδος στην Χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6Η Ημέρα Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Πρωινό και αναχωρούμε για τη χώρα για τα τελευταία αναμνηστικά μας ψώνια. Χρόνος ελεύθερος. Συνεχίζουμε για το Λιμάνι της Κύθνου ,όπου θα έχετε χρόνο για φαγητό και καφέ.  Επιβίβαση στο πλοίο μας και απόπλους 16:00 για το Λαύριο και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στις πόλεις μας το βράδυ.

 

Τιμή Δωματίου

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τέσσερις (4) Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Meltemi με πρωινό.
  • Τα εισιτήρια του πλοίου Λαύριο – Κύθνος – Λαύριο σε DECK.
  • Τις μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία του γραφείου μας, όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις.
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.