ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021

Πάργα – Ιθάκη – Κεφαλονιά

5 Ημέρες

28/07 – 01/08, 11/08 – 15/08, 25/08 – 29/08

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ (280 km)

Αναχώρηση από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις 08.00 το πρωί και από Κεντρική Πλατεία Κοζάνης στις 08.30, όπου μέσω Εγνατίας οδού πρώτος με ενδιάμεση στάση, άφιξη στο στεριανό νησί όπου κατά τον Όμηρο ήταν η μυθική Ιθάκη τη πανέμορφη Λευκάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό εξ ιδίων. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τη πρωτεύουσα του νησιού όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το φωταγωγημένο κάστρο της Αγίας Μαύρας, το κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με την εκκλησία του Αγίου Μηνά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: ΝΥΔΡΙ – ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ (10 km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Νυδρί όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια ημερήσια προαιρετική κρουαζιέρα που θα μας μείνει αξέχαστη . Αναχώρηση από το Νυδρί όπου θα δούμε διαδοχικά τη Μαδούρι το νησί του ποιητή μας Βαλαωρίτη, το Σκορπιό που μέχρι πρόσφατα ήταν στην ιδιοκτήσια του Ωνάση, το Φάρο της Λευκάδας , δύο από τις ομορφότερες παραλίες παγκοσμίως την παραλία Εγκρεμνοί (στάση για μπάνιο και Πόρτο Κατσίκι . Στη συνέχεια απόπλους για το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό . Αργά το μεσημέρι αναχώρηση για το νησί της Ιθάκης και παίρνοντας το δρόμο για την επιστροφή θα δούμε το Μεγανήσι και το σπήλαιο Παπανικολή φυσικό κρησφύγετο του θρυλικού μας υποβρυχίου . Τελευταία στάση το νησί του Σκορπιού όπου θα έχουμε χρόνο για απογευματινό μπάνιο σε μια από τις παραλίες του. Άφιξη στο Νυδρί περίπου στις 19.30. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση

3Η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑ (15km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Βορειοδυτικό τμήμα του νησιού με πρώτο μας σταθμό το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης όπου γιορτάζει κάθε χρόνο την περίοδο του Αγίου Πνεύματος. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για περίπατο και καφέ στον γραφικό Άγιο Νικήτα και θα καταλήξουμε σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού συνολικού μήκους 3 περίπου χλμ, την παραλία Κάθισμα όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4Η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΦΥΛΛΙ (15km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη γραφική Βασιλική όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο. Επίσης προαιρετικά για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα με μικρά πλοιάρια να επισκεφτούμε την παραλία Αγιοφύλλι που η πρόσβαση της είναι μόνο από τη θάλασσα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας όπου στην διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Οινοποιείο του νησιού με την ετικέτα Λευκαδίτικη Γη και να γνωρίσουμε τόσο την διαδικασία παραγωγής του κρασιού όσο και να δοκιμάσουμε τις διάφορε ποικιλίες του. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ Ή ΣΥΒΟΤΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ (330km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και προετοιμασία για αναχώρηση. Τελευταία μας στάση στο νησί η περιοχή Ρονιές στον ποταμό Δημοσσάρι όπου θα δούμε τους καταρράκτες του νησιού και θα έχουμε το χρόνο να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Αναχώρηση για Πάργα ή Σύβοτα όπου στι διαδρομή μας θα δούμε μεταξύ άλλων το νεκρομαντείο στις εκβολές του Αχέροντα όπου κατά την μυθολογία εκεί παραλάμβανε ο Άδης τις νεκρές ψυχές. Επόμενος μας σταθμός η όμορφη πόλη της Πάργας ή τα Σύβοτα και η Μέγαλη Άμμος. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και μπάνιο. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για την πόλη μας γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ : 28/07-01/08, 11-15/08, 25-29/08, 08-12/09

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ : 179€

  • Επιβάρυνση Μονόκλινου: 30%
  • Παιδί σε τρίκλινο 2-12 ετών: -15%

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο της εταιρείας μας για τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Sun Shine στη παραλία της Λυγίας 4 χλμ από την πόλη
  • Πρωινό στο ξενοδοχείο καθημερινά
  • Έμπειρο συνοδό ξεναγό του γραφείου μας γνώστη του προορισμού
  • Ομαδική Ταξιδιωτική Ασφάλιση

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Επιπλέον γεύματα / ποτά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
  • Η σειρά των επισκέψεων δύναται να τροποποιηθεί πάντα σε συνεννόηση με τον αρχηγό της εκδρομής
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 (1,50€ το δωμάτιο τη βραδιά) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο