5/ ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΗΜΝΟΣ

22/08 – 26/08  / 2023

1η ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 22 Αυγούστου: Πτολεμαϊδα– Κοζάνη – Καβάλα – Μύρινα

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και  ώρα 04:30 αναχώρηση από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας και ώρα 05:00 από το Δημαρχείο Κοζάνης .  Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο, άφιξη στο όμορφο νησί της Λήμνου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 23 Αυγούστου: Κοντοπούλι – Καβείρια – Κότσινος – Μύρινα

Μετά το πρωινό μας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παραγωγής αγγείων, και να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Συνεχίζουμε για τον Κότσινο με το περίφημο κάστρο του. Το χωριό πέρασε στην ιστορία όταν πολιορκήθηκε από το Σουλεϊμάν πασά. Εκεί θα επισκεφτούμε το ναό της Ζωοδόχου Πηγής, κτισμένο πάνω σε υπόγειο αγίασμα. Μεταφορά σε κοντινή παραλία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Προτείνουμε να επισκεφτείτε το κάστρο της Μύρινας για να θαυμάσετε από εκεί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στον Άθωνα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 24 Αυγούστου: Ν. Κούταλη – Πορτιανού – Κοντιάς – Εβγάτης – Μύρινα

Αναχώρηση μετά το πρωινό μας κι επιβίβαση στο πούλμαν για το γραφικό λιμανάκι της Νέας Κούταλης, που ιδρύθηκε από πρόσφυγες της Προποντίδας (τόπο του γνωστού αθλητή Κουταλιανού). Εδώ υπάρχει το μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και η έκθεση Σπογγαλιείας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τον Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης και την θαυματουργή εικόνα “Ρόδον το Αμάραντον”. Συνεχίζουμε με μια στάση στο χωριό Πορτιανού. Εκεί θα έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε περίφημο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής. Συνεχίζουμε για το χωριό Κοντιάς, όπου θα θαυμάσουμε τους περίφημους ανεμόμυλους και τον παραδοσιακό οικισμό, ο οποίος φιλοξενεί την πινακοθήκη της Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης. Στη συνέχεια, μας περιμένει μια από τις καταπληκτικές παραλίες της περιοχής, η παραλία του Εβγάτη. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν για επίσκεψη στην Παναγία την Κακαβιώτισα (χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα συνολικά). Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Παρασκευή 25 Αυγούστου : Μούδρος – Πολιόχνη – Άγιος Σώζων – Φαναράκι – Μύρινα Πρωινό.

Αναχώρηση για επίσκεψη στο παραλιακό χωριό Μούδρος, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λήμνου μετά την Μύρινα. Εκεί θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης Ιστορίας και Ναυτικής Παράδοσης Μούδρου, το οποίο στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Πολιόχνη, ένα σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όχι μόνο για τη Λήμνο, αλλά και για όλο το χώρο του Αιγαίου. Συνεχίζουμε για το χωριό Φυσίνη, όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία του πολιούχου του νησιού και προστάτη των βοσκών, του Αγίου Σώζωντα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την παραλία Φαναράκι. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στη θάλασσα και ξεκούραση. Επιστρέφοντας στη Μύρινα, θα κάνουμε μία στάση για φαγητό στο Μούδρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 26 Αυγούστου: Μύρινα  – Καβάλα- Κοζάνη- Πτολεμαϊδα

Ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην όμορφη Μύρινα. Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στην Καβάλα στις 19.35. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη το βράδυ στις πόλεις μας , με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

 • Η τιμή περιλαμβάνει:
  • Τη μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Περιηγήσεις ξεναγήσεις.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δρομολόγια Καβάλα – Λήμνος – Καβάλα.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Diamantidis Hotel στη Μύρινα, με πρωινό.
  • Αρχηγό, συνοδό του Γραφείου μας.
 • Οι τιμές δεν περιλαμβάνουν:
  • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.