ΜΑΝΗ

«Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»

5/ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

20/08–24/08/2022

1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ-  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ- ΣΠΑΡΤΗ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας νωρίς το πρωί. Η πρώτη μας μεγάλη στάση θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο Ισθμό της Κορίνθου για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε κατευθυνόμενοι στον Ακροκόρινθο, ένα κάστρο που κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία και στην μυθολογία της Κορινθίας. Συνεχίζουμε στις πολύχρυσες Μυκήνες που αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας, κατευθυνόμενοι προς την πόλη της Σπάρτης. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ – ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΥΣΤΡΑ, ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την καστροπολιτεία του Μυστρά. Ανέγγιχτη στο πέρασμα του χρόνου, γοητεύει τον επισκέπτη με την ακαταμάχητη ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα υπέροχα κτίρια και μνημεία της: τα «Παλάτια των Παλαιολόγων. Οι συνοικίες του Μυστρά, το Κάστρο, η Μεσοχώρα και η Έξω Χώρα, δημιουργούν ονειρικές εικόνες που μεταφέρουν τον επισκέπτη σε ένα κόσμο παραμυθιού. Συνεχίζουμε με την καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει εδώ και αιώνες, διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εκπληκτική ομορφιά του τοπίου. Θα περιηγηθούμε στην καστροπολιτεία, η οποία χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Πόλη, και θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα, δεν θα παραλείψουμε να ανεβούμε στο Γουλά («επάνω Κάστρο»), για να απολαύσουμε τη συγκλονιστική, πανοραμική θέα της πόλης και φυσικά να επισκεφτούμε τον επιβλητικό ναό της Αγίας Σοφίας που αιωρείται ανάμεσα στα βράχια και το χάος του γκρεμού! Επιστροφή στην Σπάρτη. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ-ΓΥΘΕΙΟ ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ, ΑΡΕΟΠΟΛΗ, ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς το γραφικό και παραθαλάσσιο Γύθειο με τα πανέμορφα νεοκλασικά και το νησιωτικό χρώμα. Θα δούμε τον επιβλητικό φάρο, τον πύργο Τζαννετάκη και το κατάφυτο νησάκι Κρανάη. Έπειτα αναχώρηση για τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό με κατάλευκους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να κατακλύζουν το εσωτερικό του. Ακολουθώντας μια πανέμορφη παραλιακή διαδρομή ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, φτάνουμε στην Αρεόπολη. Διατηρητέος οικισμός με την «ιδιαίτερη γοητεία» του Μανιάτικου τοπίου, με μια μοναδική αρχιτεκτονική, με σπιτάκια που μοιάζουν με μικρά φρούρια. Συνεχίζουμε για το χωριό Καρδαμύλη, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους παραδοσιακούς οικισμούς της Μεσσηνιακής Μάνης.

Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη ποικιλία τοπίων, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών. Βόρεια της Καρδαμύλης βρίσκεται ο οικισμός Πετροβούνι. Στο χωριό υπάρχουν δύο μοναστήρια πολύ παλιά με τεράστια ιστορία. Το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής & το “Καράβελι” , με βάση την παράδοση με το λάδι που μαζευόταν από την περιουσία του μπορούσε να γεμίσει ένα καράβι λάδι. Τελευταίο μας προορισμός για την σημερινή ημέρα, η πόλη της Καλαμάτας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΘΩΝΗΣ-ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την καστροπολιτεία της Μεθώνης. Η πόλη με το Βενετσιάνικο κάστρο, από τα πιο καλοδιατηρημένα όλης της Μεσογείου. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο, που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο. Για να μπεις στο κάστρο η διαδρομή είναι υπέροχη καθώς θα πρέπει να περπατήσεις πάνω στην εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα με τα 14 τόξα. Στην συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό την Πύλο η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη στο νότιο άνοιγμα του όρμου του Ναβαρίνου, όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία, και ορίζεται από τη νήσο Σφακτηρία. Η κωμόπολη της Πύλου έχει ένα νησιωτικό χαρακτήρα εξαιτίας της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του χρώματος των σπιτιών της. Θα επισκεφθούμε την καστροπολιτεία του Νιόκαστρου. Στην συνέχεια επιστροφή στην πόλη της Καλαμάτας. Το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται ακριβώς κάτω απ’ το κάστρο της πόλης. Περπατιέται εύκολα κι είναι πραγματικά υπέροχο και γραφικό. Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο. Αυτό το ελεύθερο υπαίθριο μουσείο είναι γεμάτο από παλιά σιδηροδρομικά οχήματα και μηχανές, πλατφόρμες επιβίβασης και θα μας δώσει μια ιδέα των μεταφορών στην Ελλάδα πριν από 100-150 χρόνια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ -ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά την φόρτωση των αποσκευών, αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς την Αρχαία Ολυμπία. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας που είναι αφιερωμένη στον θεό Δία. Υπήρξε το πιο δοξασμένο Ιερό της Αρχαίας Ελλάδας που ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής γιορτής των Ελλήνων της Αρχαιότητας. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά ερείπια του ιερού που χρησίμευε ως πλαίσιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιερώθηκαν επίσημα το 776 Π.Χ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας που φιλοξενεί τους θησαυρούς που έφεραν στο φως οι ανασκαφές του 18ου αιώνα. Έπειτα αναχώρηση για τη πόλη μας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις-περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τέσσερις ( 4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας με την αντίστοιχη διατροφή .
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό κατά τις επισκέψεις μας στους αρχαιολογικούς χώρους.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Ποτά και επιπλέον γεύματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.