ΜΥΤΙΛΗΝΗ

5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

23/09/2023 – 27/09/2023

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 23 & 24/09/23 : ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  – εν πλω – ΜΥΤΙΛΗΝΗ 

Συγκέντρωση εκδρομέων στις 18.00 . Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για το λιμάνι της  Θεσσαλονίκης . Άφιξη, επιβίβαση στο καράβι και  αναχώρηση για Μυτιλήνη. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Άφιξη στη Μυτιλήνη στις 05.25. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη της Μυτιλήνης. Θα επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αθανασίου που είναι κτίσμα του 17ου αιώνα, επίσης την μεγαλόπρεπη εκκλησία του Αγ. Θεράποντα και την πλούσια σε είδη λαϊκής τέχνης αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/09/2023  ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ – ΜΟΛΥΒΟΣ- ΠΕΤΡΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση προς Μανταμάδος 37χιλ. βόρειο δυτικά της πόλης Μυτιλήνης. Προσκύνημα στον Αγ. Ταξιάρχη, η εικόνα του οποίου είναι φτιαγμένη με αίμα και πηλό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πέτρα όπου είναι κτισμένη η εκκλησία της  Παναγίας της Γλυκοφιλούσας (114 σκαλοπάτια πάνω το βράχο) καθώς και το ναό του Αγ. Νικολάου. Μετά θα επισκεφτούμε την Μόλυβο ή αλλιώς Μήθυμνα, σπουδαία παραδοσιακή πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και γοητεία, με το επιβλητικό κάστρο, και τους πέτρινους δρόμους. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στην παραλία της Πέτρας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο .Διανυκτέρευση.  

 

ΤΡΙΤΗ 26/09/2023 : ΑΓΙΑΣΣΟ –ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ- ΚΑΛΛΟΝΗ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ (107 χλμ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την γραφική Αγιάσσο για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα  της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, φτιαγμένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά με Μαστίχα και κερί φερμένη από τα Ιεροσόλυμα, από τον αυτοκρατορικό Ιερωμένο Αγάθωνα τον Εφέσιο. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το ομορφότερο κομμάτι του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος με τον αξιόλογο μοναστηριακό χώρο, το μουσείο, την βιβλιοθήκη οπού υπάρχουν έργα αμύθητης αξίας. Το μεσημέρι ελεύθεροι για φαγητό στην Καλλονή και στη συνέχεια μετάβαση στη Σκάλα Καλλονής όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Επιστρέφουμε στην Μυτιλήνη.  Διανυκτέρευση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/09/2023  : ΜΥΤΙΛΗΝΗ – εν πλω  – ΚΑΒΑΛΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  (390χλμ)    

Πρωινό, τακτοποίηση αποσκευών και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο καράβι και στις     10:00 απόπλους για Καβάλα, άφιξη στις 18:00. Επιβίβαση στο πούλμαν, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση, άφιξη στις πόλεις μας.

             Ξενοδοχείο / Κατηγορία  

Τιμή κατά άτομο

 
Hotel Silver Bay *** 220 €

 

  Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν αναλυτικά :

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο της εταιρείας μας για τις περιηγήσεις – ξεναγήσεις – μετακινήσεις σύμφωνα με το τελικό πρόγραμμα .
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας σε δίκλινα κατά βάση δωμάτια
  • Πλουσιοπάροχο πρωινό σε μπουφέ καθημερινά εντός των ξενοδοχείων διαμονής.
  • ΦΠΑ
  • Δημοτικό Φόρο Διαμονής.