ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

21 – 25/08/22

1η & 2η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 21/08/22 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/08/22: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ KOZANH – ΚΑΒΑΛΑ – εν πλω – ΜΥΤΙΛΗΝΗ  (390χλμ) 

Συγκέντρωση εκδρομέων και αναχώρηση, 18:30 από το Δημαρχείο της Πτολ/δας και 19:00 από το δημαρχείο της Κοζάνης, για το λιμάνι της Καβάλας. Άφιξη, επιβίβαση στο καράβι και 01:00 αναχώρηση για Μυτιλήνη. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου. Άφιξη στη Μυτιλήνη στις 10:55, ελεύθεροι στην πόλη για φαγητό και καφέ. Επίσκεψη του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Αθανασίου που είναι κτίσμα του 17ου αιώνα, επίσης την μεγαλόπρεπη εκκλησία του Αγ. Θεράποντα και την πλούσια σε είδη λαϊκής τέχνης αγορά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Άφιξη, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη της Μυτιλήνης. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ  23/08/22: ΜΥΤΙΛΗΝΗ – MONH ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ – ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ – ΜΟΛΥΒΟΣ- ΠΕΤΡΑ   

Πρωινό και αναχωρούμε για να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά μονή του Αγίου Ραφαήλ. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε προς Μανταμάδος 37χιλ. βόρειο δυτικά της πόλης Μυτιλήνης. Προσκύνημα στον Αγ. Ταξιάρχη, η εικόνα του οποίου είναι φτιαγμένη με αίμα και πυλό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πέτρα όπου είναι κτισμένη η εκκλησία της  Παναγίας της Γλυκοφιλούσας (114 σκαλοπάτια πάνω το βράχο) καθώς και το ναό του Αγ. Νικολάου. Μετά θα επισκεφτούμε την Μόλυβο ή αλλιώς Μήθυμνα, σπουδαία παραδοσιακή πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και γοητεία, με το επιβλητικό κάστρο, και τους πέτρινους δρόμους. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο στην παραλία της Πέτρας. Επιστροφή.  Διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24/08/22 : ΑΓΙΑΣΣΟ –ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ-  ΜΥΤΙΛΗΝΗ – εν πλω

Πρωινό και τακτοποίηση αποσκευών. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την γραφική Αγιάσσο για να προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα  της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας, φτιαγμένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά με Μαστίχα και κερί φερμένη από τα Ιεροσόλυμα, από τον αυτοκρατορικό Ιερωμένο Αγάθωνα τον Εφέσιο. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το ομορφότερο κομμάτι του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή Λειμώνος με τον αξιόλογο μοναστηριακό χώρο, το μουσείο, την βιβλιοθήκη οπού υπάρχουν έργα αμύθητης αξίας. Στη συνέχεια μετάβαση στη Μυτιλήνη. Επιβίβαση στο καράβι και ώρα 18:20 απόπλους για Καβάλα. Επιβίβαση στο πούλμαν, κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση, άφιξη στις πόλεις μας.

4η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/22:  ΚΑΒΑΛΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  (390χλμ)    

Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας στις 04:30 το πρωί. Επιβίβαση στο πούλμαν και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, άφιξη στις πόλεις μας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις-περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε Γ’ θέση για τις διαδρομές Καβάλα – Μυτιλήνη – Καβάλα ( επιβάρυνση 4/κλινης εσωτερικής καμπίνας: 60€ και επιβάρυνση 2/κλινης εσωτερικής καμπίνας: 65€, κατόπιν ζήτησης.)
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο SILVER BAY  3* με πρωινό.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Ποτά και επιπλέον γεύματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016(1,50€ σύνολο ανά δωμάτιο) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.