ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ- ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΕΠΙΔΑΥΡΟ

4/Ημέρες 06/01- 10/01/2022 & 5/Ημέρες 05/01- 10/01/2022

1 η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 05/01/2022: ΠΤΟΛ/ΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΜΥΚΗΝΕΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ/ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ /ΤΟΛΟ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας πολύ νωρίς το πρωί με την καλύτερη διάθεση. Περνώντας από Τέμπη, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, Ισθμό της Κορίνθου και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, φτάνουμε στις Μυκήνες. Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες» αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Ήταν το βασίλειο του φημισμένου Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου της Τρωικής εκστρατείας, και μία από τις μεγαλύτερες πόλεις – κράτη της Πελοποννήσου. Τα Μυκηναϊκά τείχη αποτελούνται από τεράστιους ογκόλιθους που προστάτευαν την πόλη από οποιαδήποτε επίθεση και αποτελούν πρότυπο αρχιτεκτονικής ακόμα και σήμερα. Από τις ανασκαφές έχουν έρθει στην επιφάνεια πολλά ευρήματα κατά κύριο λόγο χρυσά (αντιπροσωπευτικό δείγμα το «προσωπείο του Αγαμέμνονα»), τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την περιοχή του Ναυπλίου – Τολού. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2 η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 06/01/2022: ΝΑΥΠΛΙΟ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Επίδαυρο. Άφιξη στην Επίδαυρο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη διαδρομή έως το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Το θέατρο χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και θεωρείτε κόσμημα αισθητικής και ακουστικής έως και σήμερα. Η Επίδαυρος συγκαταλέγεται στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί το πολύ δημοφιλές Φεστιβάλ Επιδαύρου, στο οποίο οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύγχρονα θεατρικά έργα αλλά και αρχαία, κάποια από τα οποία γράφτηκαν πριν 2.500 χρόνια! Θα σκαρφαλώσουμε έως την 55η σειρά θέσεων για να απολαύσουμε την ακουστική αλλά και την εντυπωσιακή θέα του περιβάλλοντα χώρου. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Ναύπλιο . Άφιξη και περιήγηση στην πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, το σπίτι του, το μνημείο των Βαυαρών, του Κολοκοτρώνη και των Γάλλων φιλελλήνων. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Παλαμήδι, το επιβλητικό φρούριο που υψώνεται 216 μέτρα πάνω από την πόλη του Ναυπλίου, και το οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί ανεβαίνοντας με αυτοκίνητο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί και ρομαντικοί φτάνουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά. Ένας από τους προμαχώνες του φρουρίου, ο επονομαζόμενος «Μιλτιάδης» που χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή του ήρωα της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη πήρε το όνομα Αρβανιτιά. Στο φρούριο υπάρχει και το ιστορικό εκκλησάκι του Αποστόλου Ανδρέα, χτισμένο από την εποχή των Ενετών. Μπορείτε στη συνέχεια με βαρκάκι από το λιμάνι του Ναυπλίου να κάνετε εξ’ ιδίων μια βόλτα στο Μπούρτζι, (νησί – φρούριο στα τουρκο-αραβικά), ένα αναπόσπαστο μέρος της ευρύτερης οχύρωσης της πόλης για πολλούς αιώνες, ή εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα γύρω από την Ακροναυπλία (γνωστή και με την τούρκικη ονομασία της, Ιτς Καλέ = εσωτερικό κάστρο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3 η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/01/2022:ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ-ΥΔΡΑ-ΣΠΕΤΣΕΣ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε για το Πόρτο Χέλι όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεση μας. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή για τα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού Χατζηγιάννη Μέξη και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4 η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 08/01/2022: ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ημερήσια εκδρομή στην όμορφη Μονεμβασιά, τη βυζαντινή Μαλβάζια. Θα επισκεφθούμε την Μητρόπολη του Χριστού, την εκκλησία της Παναγίας της Χρυσαφίτεσσας και θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια που παραπέμπουν στην εποχή του Μεσαίωνα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα εξ’ ιδίων. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5 η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 09/01/2022:ΑΣΙΝΗ-ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΙΣΘΜΟΣ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Μετά το πρωινό μας ,τακτοποιούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο, αναχωρούμε για την περιοχή της Ασίνης, «παραδοσιακό αρχοντοχώρι» όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν οι κάτοικοί του, χτισμένο στους πρόποδες ενός ψηλού βουνού που στην κορυφή του βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Επίσης, μπορούμε να θαυμάσουμε την Αρχαία Ακρόπολη, τους Μυκηναϊκούς τάφους στη Νεκρόπολη της Μπαρμπούνας και διάφορες άλλες εκκλησίες. Έπειτα αναχώρηση για την Αρχαία Κόρινθο. Άφιξη και θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορινθού, η οποία έχει μεγάλη και σπουδαία ιστορία καθώς ήταν μια από τις σημαντικότερες και πλουσιότερες πόλεις – κράτη της Αρχαίας Ελλάδας. Τα ερείπια της Αρχαίας Κορίνθου ακόμη και σήμερα στέκουν μάρτυρες του αλλοτινού της μεγαλείου. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει, μεταξύ άλλων, τους επιβλητικούς κίονες του ναού του Απόλλωνα του 6ου αιώνα π.Χ., την αρχαία αγορά με το « Βήμα του Αποστόλου Παύλου «, το Ωδείο, το οποίο ανακαινίστηκε από τον Ηρώδη τον Αττικό και άλλα δημόσια κτίρια μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στο χώρο βρίσκεται και ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου. Στις τέσσερις αίθουσες και τις δύο στοές του ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει την αρχαϊκή Σφίγγα του 6ου π.Χ. αιώνα, η οποία βρέθηκε σε άριστη κατάσταση, ευρήματα από το Ιερό του Ασκληπιού, ίχνη παρουσίας ισραηλιτικής κοινότητας των ρωμαϊκών χρόνων (κοινότητα την οποία επισκέφθηκε και αργότερα απηύθυνε επιστολή του ο Απόστολος Παύλος) κ.ά. Χρόνος ελεύθερος. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο Λουτράκι, αφού πρώτα διασχίσουμε τον Ισθμό. Λόγω της στενότητας του περάσματος δεν προσέλκυσε την αναμενόμενη κίνηση και σήμερα είναι κυρίως αξιοθέατο για τουρίστες. Περπατώντας στη γέφυρα του Ισθμού θα έχουμε τη δυνατότητα να τραβήξουμε υπέροχες φωτογραφίες και, αν είμαστε τυχεροί, θα πετύχουμε κάποιο πλοίο την ώρα που διασχίζει το πέρασμα αυτό. Στην συνέχεια άφιξη στο Λουτράκι όπου θα γευματίσουμε, θα πιούμε τον καφέ μας και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας.
  • Πρωινό εντός ξενοδοχείου.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο.
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια tour operator.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 4 η ημέρα της εκδρομής.
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.