4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ

27/10-30/10/2022

1Η  ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 27/10/2022 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ– ΚΟΖΑΝΗ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΤΟΛΟ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας & το δημαρχείο Κοζάνης. Η πρώτη μας μεγάλη στάση θα πραγματοποιηθεί στον πανέμορφο Ισθμό της Κορίνθου για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε στις πολύχρυσες Μυκήνες που αποτελούν ένα από τα πιο ξακουστά βασίλεια των αρχαίων χρόνων. Θα δούμε την επιβλητική πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους των Ατρειδών. Τελευταίος μας προορισμός για την σημερινή ημέρα , το γραφικό Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2Η  ΗΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/10/2022  ΤΟΛΟ-ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ-ΤΟΛΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι στο επίκεντρο του αρχαίου δράματος, το αρχαίο θέατρο που μέχρι και σήμερα θεωρείται το καλύτερο παγκοσμίως από άποψη ακουστικής, την Αρχαία Επίδαυρο. Στην συνέχεια φτάνουμε στη γραφική πόλη του Ναυπλίου. Πρώτη μας επίσκεψη είναι το Παλαμήδι, ανεβαίνοντας με το λεωφορείο από την ανατολική πλευρά. Οι πιο τολμηροί φτάνουν στην κορυφή από τα 999 σκαλιά. Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας και η αρχιτεκτονική της πόλης έχει ενετικές, βυζαντινές, οθωμανικές και ελληνικές επιρροές. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Συντάγματος, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά και την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα μπροστά στην οποία δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Απέναντι από το λιμάνι, αναδύεται σε ένα μικρό νησάκι, το φρούριο Μπούρτζι και μπορούμε να το επισκεφθούμε απολαμβάνοντας μια σύντομη βαρκάδα. Επιστροφή στο Τολό και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3Η  ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10/2022 ΤΟΛΟ-ΒΥΤΙΝΑ-ΔΗΜΗΤΡΑΝΑ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ   

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αμέσως αναχωρούμε κατευθυνόμενοι προς τα <διαμάντια του Μαίναλου>. Ο λόγος φυσικά για τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα και τη Βυτίνα. Πρώτος μας προορισμός η Βυτίνα, από τα πιο γραφικά, παραδοσιακά αλλά και τουριστικά χωριά του Μαίναλου, χτισμένη σε υψόμετρο 1.033 µ. Θα προμηθευτούμε χειροποίητα ζυμαρικά, καρύδια, βότανα, φυσικά το κορυφαίο μέλι «Ελάτης Μαίναλου Βανίλια» αλλά και ξυλόγλυπτα, αφού η περιοχή υπήρξε κέντρο ξυλογλυπτικής και υφαντουργίας. Από τα πιο δημοφιλή σημεία για φωτογραφίες ο ρομαντικός Δρόμος της Αγάπης, πρόκειται για ένα ρομαντικό δεντροσκέπαστο από σφενδάµια και πλάτανους δρόμο όπου οι νέοι έκαναν το περίπατό τους, πρωτογνωρίζοντας τους μελλοντικούς τους συζύγους και ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα, σύμφωνα πάντα με τα αυστηρά ήθη της εποχής. Αναχωρούμε με προορισμό την Δημητσάνα , ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου. Είναι πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του ‘Ε του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Τελευταίος μας προορισμός για την σημερινή ημέρα η Στεμνίτσα. Φτάνοντας σε αυτό το πετρόκτιστο τόπο, οι περισσότεροι μένουν έκπληκτοι από το θαύμα που αντικρίζουν, ένα χωριό που «κρέμεται» πάνω στο απόκρημνο ύψωμα. Η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και το Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας φανερώνουν την πολιτισμική ταυτότητα και υποστηρίζουν την πολιτιστική συνέχεια του φημισμένου οικισμού της Γορτυνίας. Οι μονές και τα ασκητήρια, τα πέτρινα καλντερίμια και τα γεφύρια, το φαράγγι του ποταμού με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα συνθέτουν ένα σύνολο εξαιρετικής ομορφιάς. Επιστροφή στο Τολό και το ξενοδοχείο μας.

4Η  ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10/2022 ΤΟΛΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΓΕΡΑΝΕΙΑ ΟΡΗ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΟΖΑΝΗ-ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, φόρτωση των αποσκευών και αναχωρούμε κατευθυνόμενοι για το γνωστό για τα Ιαματικά Λουτρά και μεταλλικά νερά, Λουτράκι. Πάνω από την πόλη δεσπόζουν τα Γεράνεια όρη όπου βρίσκεται η επιβλητική μονή του Οσίου Παταπίου, ασκητήριο μοναχών από τον 11ο αιώνα. Η περίφημη Μονή είναι ένας από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος στην Ελλάδα όπου μπορεί κανείς να δει τα λείψανα του Οσίου Παταπίου, το σπήλαιο του, την εκκλησία της Παναγίας, την έκθεση με Χριστιανικά αντικείμενα και την εντυπωσιακή θέα προς την Βόρεια Πελοπόννησο, τον ισθμό της Κορίνθου και τον Σαρωνικό. Ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια αναχώρηση με προορισμό την πόλη μας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό ή ημιδιατροφή αντίστοιχα.
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Επιπλέον γεύματα.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.