4/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ- ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

1η ΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06/2024

ΠΤΟΛ/ΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΝΕΑΠΟΛΗ (704 km) 

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και  ώρα 05:30 αναχώρηση από το δημαρχείο της Πτολ/δας και 06:00 από της Κοζάνης για τη Νεάπολη Λακωνίας. Μέσω Λαμίας κάνοντας τις απαραίτητες σύντομες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στην παλιά γέφυρα της Κορίνθου, όπου θα θαυμάσουμε τον φημισμένο και ιστορικό Ισθμό της Κορίνθου. Χρόνος ελεύθερος για να φωτογραφηθούμε. Έπειτα συνεχίζουμε για τον προορισμό μας.

Άφιξη στην Νεάπολη νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διαν/ση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22/06/2024

ΝΕΑΠΟΛΗ – ΚΥΘΗΡΑ

Πρωινό και επιβίβαση στο F/B για Κύθηρα. Άφιξη και ξεκινάμε αμέσως την περιήγηση μας στο νησί. Πρώτος σταθμός η ΧΩΡΑ, με το βενετσιάνικο χρώμα τα γραφικά δρομάκια και το ΚΑΣΤΡΟ, η διαδρομή μας συνεχίζεται από το ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ, αντικρίζοντας το γραφικό ΚΑΨΑΛΙ, για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ. Επίσκεψη – προσκύνημα για να καταλήξουμε το μεσημέρι στο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ, ένα καταπράσινο χωριό με τρεχούμενα νερά, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να γευματίσουμε προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα στη σκιά των πανύψηλων πλατάνων. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο λιμάνι του νησιού το ΔΙΑΚΟΦΤΙ, από όπου με το F/B θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στη Νεάπολη, διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ:  ΚΥΡΙΑΚΗ 23/06/2024

ΝΕΑΠΟΛΗ  – ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

Πρωινό και ημέρα χαλάρωσης στο κοντινό νησάκι της ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ, μόλις 570 μέτρα από την Πελοποννησιακή ακτή, για κολύμπι στη γραφική παραλία Σίμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση, χρόνος ελεύθερος το απόγευμα για περιπάτους, διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 24/06/2024

ΝΕΑΠΟΛΗ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ (740 km)

 

Πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για την Μονεμβασιά , όπου θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα! Γεύμα εξ’ιδίων. Αμέσως μετά, με τις απαραίτητες στάσεις, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για τις πόλεις μας.

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΆΤΟΜΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ  

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
Hotel GEA ELAIA 4* 290  

200€

 

+100€  

   

                      ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις  με πρωινό.
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Εισιτήρια F/B για ΚΥΘΗΡΑ και ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Επιπλέον γεύματα.
  • Ειδικό φόρο τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή (φόρος διαμονής) του άρθρου 53Ν.4389/2016 Αρ.30 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.

 

** Στο πρόγραμμα μπορεί να γίνουν τροποποιήσεις για την καλύτερη διεξαγωγή του.