Πανόραμα Κεντρικής Ευρώπης

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

6ημέρες – 5 πρωτεύουσες  Οδικοαεροπορική εκδρομή

06-11/05/2024  

 

Δευτέρα 06/05/2024 : Πτολεμαΐδα-Κοζάνη-Βελιγράδι  (685 Km)   

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας στις 05.30 και στο Δημαρχείο Κοζάνης στις 06.00. Μέσω συνόρων και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στη πρωτεύουσα το απόγευμα στη πρωτεύουσα της Σερβίας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και να περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και το πεζόδρομο της Knez Michailova. Μεταξύ άλλων θα δούμε τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στα Βαλκάνια και προστάτη της πόλης Άγιο Σάββα, το Δημαρχείο, τη Βουλή, το κρατικό Θέατρο καθώς και τα κατεστραμμένα κτήρια από τις Νατοϊκές Δυνάμεις. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε την φυλακή όπου κρατούσαν αιχμάλωτο οι Τούρκοι τον ήρωα της Επανάστασης Ρήγα Φεραίο όπου οι σέρβοι προς τιμήν του έχουν στήσει μνημείο σε περίοπτη θέση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Τρίτη 07/05/2024 : Βελιγράδι-Βουδαπέστη (390km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τελευταίος μας σταθμός στο Βελιγράδι θα είναι η περιοχή της Καλεμέγκταν  όπου θα απολαύσουμε την όμορφη θέα του κάστρου και του σημείου όπου ενώνονται ο Δούναβης με τον ποταμό Σάββα. Άφιξη  το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο εξ ιδίων και  προαιρετικά σας προτείνουμε κρουαζιέρα διάρκειας μία ώρας όπου θα δούμε φωταγωγημένα όλα τα αξιοθέατα της πόλης, μία μαγική εικόνα που αναδεικνύει την πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη. Διανυκτέρευση.

 

Τετάρτη 08/05/2024 : Βουδαπέστη-Ξενάγηση Πόλης(30km)

Αφύπνιση και μετά το πρωινό θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Θα ξεκινήσουμε  από  την πλατεία των Ηρώων που είναι στολισμένη με τα υπέροχα αγάλματα των Ούγγρων βασιλέων, τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου ο τρούλος του οποίου φαίνεται από όλες τις γωνιές της πόλης, τη Λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το νησί της Μαργαρίτας, το Πύργο των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματίας και θα καταλήξουμε στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και αγορές αναμνηστικών ειδών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε δείπνο σε παραδοσιακή Ουγγρική ταβέρνα με συνοδεία των τσιγγάνικων βιολιών. Διανυκτέρευση.

 

Πέμπτη 09/05/2024 : Βουδαπέστη – Πράγα (560km)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Χρυσή πρωτεύουσα της Τσεχίας, όπου με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στο ιστορικό κέντρο για μια πρώτη γνωριμία. Προαιρετικά σας προτείνουμε παρακολούθηση του περίφημου Μαύρου Θεάτρου σε μία παράσταση που κρύβει πολλές εκπλήξεις ή να επισκεφτείτε παραδοσιακή τσέχικη μπυραρία με τοπικά εδέσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Παρασκευή 10/05/2024 : Πράγα-Ξενάγηση Πόλης (30km)

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την μεσαιωνική Χρυσή πρωτεύουσα της Τσεχίας. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την περιοχή της Καστρούπολης όπου θα δούμε τον  επιβλητικό ναό του Αγίου Βίτου, το προεδρικό μέγαρο και κατηφορίζοντας από την γειτονιά των Αλχημιστών όπου βρίσκεται το σπίτι του Φρανκ Κάφκα θα περάσουμε την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου και θα καταλήξουμε στο σημείο 0 της πόλης την πλατεία Δημαρχείου με το Αστρονομικό  Ρολόι καθώς επίσης τον Πύργο της Πυρίτιδας. Χρόνος ελεύθερος για αγορές. Προαιρετικά σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο ποταμό Μολδάβα με φαγητό διάρκειας 2 ωρών όπου θα δούμε όλα τα αξιοθέατα της πόλης μέσα από το ποτάμι.  Διανυκτέρευση.

 

 

Σάββατο 11/05/2024 : Πράγα-Βιέννη-Μπρατισλάβα (410km)-Πτήση Επιστροφής.

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την πρωτεύουσα της Αυστρίας. Με την άφιξη μας θα περιηγηθούμε στην κεντρική δακτύλιο Ringstrasse όπου μεταξύ άλλων θα δούμε  όπου θα θαυμάσουμε την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Επίσης θα δούμε το ελληνοπρεπές κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε. Μέσω της ελληνικής παροικίας και θαυμάζοντας τις 2 Ορθόδοξες εκκλησίες της Αγίας Τριάδος και Αγίου Γεωργίου θα καταλήξουμε στον  καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και φαγητό και το απόγευμα αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Άφιξη και σύντομη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στις 20,20 για το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στις πόλεις μας γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:        490 €

 

 

 

Η εκδρομή περιλαμβάνει :

 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Συνοδό Ξεναγό του γραφείο μας γνώστη του προορισμού
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Βελιγράδι.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βουδαπέστη.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Πράγα.
 • Συνολικά 5 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* αστέρων.
 • Πρωινό σε όλα τα ξενοδοχεία καθημερινά
 • Αεροπορικά εισιτήρια για την διαδρομή Μπρατισλάβα – Θεσσαλονίκη στις 11/05

 

 

Δεν περιλαμβάνει :

 • Φόρους αεροδρομίου και επίναυλου καυσίμου 80 κατ’ άτομο.
 • Δημοτικοί Φόροι και Check Points Πόλεων που πληρώνονται επι τόπου με την άφιξη μας 30€ κατ΄ άτομο
 • Εισόδους σε μουσεία και ότι αναφέρεται ώς προαιρετικό ή προεκτεινόμενο.

Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι περιηγητική και έχει ως σκοπό να πάρουμε μια γεύση των πόλεων και του πολιτισμού κάθε τόπου που επισκεπτόμαστε !!! Απευθύνεται σε εκδρομείς που απολαμβάνουν το ταξίδι με το λεωφορείο και αρέσκονται σε αλλαγή τοπίων και παραστάσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημαντικές πληροφορίες

Σημειώσεις:

 1. 1. Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί οποιοδήποτε ουσιαστικό κομμάτι στην εκδρομή.
 2. Δεν απαιτείται διαβατήριο. Ταξιδεύουμε με ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη.

* Εξαιρούνται τα σώματα ασφαλείας και οι στρατιωτικοί. Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πάντα προσωπική ευθύνη του ταξιδιώτη.

 

 

Παρατηρήσεις /Πληροφορίες

 • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας σε Σερβία και Σκόπια, είτε αφορά κλήσεις, είτε δεδομένα. Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Cosmote, Vodafon,κτλ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις μέσω internet.
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Καθημερινά θα υπάρχουνε αλλαγές θέσεων στο λεωφορείο, που αυτοματοποιημένα βγαίνουν από το σύστημα.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις(βάση σχετικής νομοθεσίας) σε τακτά διαστήματα (ανά 3ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητας τους δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες
 • Παρακαλώ να είσαστε συνεπείς στα ραντεβού μας, τόσο στην εκκίνηση της εκδρομής, όσο και στις καθημερινές μετακινήσεις και να επιδεικνύετε ομαδικό και τουριστικό πνεύμα. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε σε κάποια προγραμματισμένη εκδρομή ενημερώνετε εγκαίρως το αρχηγό – συνοδό του γραφείου
 • Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με το ξενοδοχείο ενημερώνετε άμεσα τον αρχηγό της εκδρομής