5/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

03/09 – 07/09/22

1η HΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ:ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ – ΚΟΖΑΝΗ – ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ(απόπλους) (500km)

Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση των αποσκευών και ώρα 14.30 αναχώρηση από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας , ώρα 15.00 από το Δημαρχείο Κοζάνης, ώρα 16:30 στην Κεντρική πλατεία Λάρισας (επί της οδού Κύπρου) ,ώρα 17:30 στον Βόλο(Βερόπουλος), ώρα 19:30 Λαμία(καφέ Νέα Ρούμελη) για Πειραιά  κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στον Πειραιά  και αμέσως επιβίβαση στο καράβι όπου αναχωρεί  ώρα 23.55. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΤΜΟ (20km)

Άφιξη στο νησί στις 08:15 και μετάβαση για παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο σπήλαιο της Αποκάλυψης, ο τόπος αυτός είναι το μέρος συγγραφής του Ιερού κειμένου της Αποκαλύψεως (Αποκάλυψη του Ιωάννη). Ακολουθεί επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, το οποίο οικοδομήθηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο σαν φρούριο με ψηλά τείχη. Κατόπιν θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στα στενά σοκάκια, όπου μπορούμε να επισκεφθούμε το γυναικείο Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, την εκκλησία με την Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Διασώζουσας, την Πατμιάδα Σχολή  και το σπίτι και το μνημείο του Ξάνθου. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο 16:30 και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και για μια πρώτη γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: ΠΑΤΜΟ (20km)

Πρωινό και επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για να μας μεταφέρει στο Κάθισμα Λουκάκια. Πρόκειται για το Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου απέναντι από το νησάκι “Πιλάφι”. Το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγ. Νεκταρίου το έκτισε ο μακαριστός Γέροντας π. Παύλος Νικηταράς, έκτισε όλο αυτό το κτιριακό συγκρότημα και το ανήγαγε σε Μοναστηριακό Κάθισμα. Στη συνέχεια ελεύθεροι για φαγητό και θαλάσσιο μπάνιο στην παραλιακή τοποθεσία Μελόη . Μετά το φαγητό και το μπάνιο μας επιστρέφουμε στο  ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ : ΠΑΤΜΟΣ – (προαιρετική εκδρομή Λειψούς) – απόπλους για ΠΕΙΡΑΙΑ (10km)

Πρωινό και τακτοποίηση αποσκευών. Στη συνέχεια προαιρετική εκδρομή  με ειδικά ναυλωμένο καραβάκι θα επισκεφτούμε τους Λειψούς όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Χάρου  και αφού γευματίσουμε επιστρέφουμε στην Πάτμο. Τέλος το βράδυ επιβίβαση στο καράβι και ώρα 23.55 αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΛΑΜΙΑ – ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ – ΚΟΖΑΝΗ  – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ  (500km)

Άφιξη στον Πειραιά στις 08:05. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Έπειτα αναχώρηση για τις πόλεις μας.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τα εισιτήρια του καραβιού Πειραιά – Πάτμο – Πειραιά  σε Γ΄ θέση (επιβάρυνση 4/κλινης εσωτερικής καμπίνας: 75€ το άτομο ανά  διαδρομή,   κατόπιν ζήτησης.)
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.

      ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016(1,50€ σύνολο ανά δωμάτιο) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.