6/ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΑΤΜΟΣ

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

13/04 – 18/04

1 ΗΜΕΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΣΑΜΟΣ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Έλεγχος και πτήση για Σάμο. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Σάμου (Βαθύ). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία των δώδεκα ευαγγελίων.

2 ΗΜΕΡΑ ΣΑΜΟΣ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ – ΠΑΤΜΟΣ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, όπου θα δούμε τον Ναό της Ήρας «τον μεγαλύτερο και επιβλητικότερο ναό στην Ελλάδα της εποχής του Πολυκράτη». Η UNESCO συμπεριέλαβε τον ναό στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το Πυθαγόρειο, η ξεναγός μας θα σας περιγράψει το φημισμένο Ευπαλίνειο Όρυγμα, την Αρχαία σήραγγα που αναφέρεται από τον Ηρόδοτο και ως Αμφίστομο Όρυγμα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου, η κατάσταση του οποίου ξεκίνησε 550 π.Χ., διήρκησε 10 χρόνια και είναι μήκους 1036 μέτρων. Στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο υδραγωγείο, που διασχίζει όλο το Όρος Κάστρο και έφερνε νερό από την πηγή Αγιάδες, για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της Πόλης. Επίσκεψη στο πρότυπο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη συνέχεια λίγος χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στις 15:30 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο για την Πάτμο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε την περιφορά του επιταφίου στο λιμάνι της Σκάλας, όπου συναντιούνται οι επιτάφιοι από τις δύο ενορίες και γίνεται πανηγυρική τελετουργία.

3ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΜΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον γύρο του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από το «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» όπου εδώ έγραψε ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος την ‘Αποκάλυψη’ όταν έφτασε το 95 εξόριστος του Ρωμαίου αυτοκράτορα Δομιτιανού. Η Πατμιάδα σχολή, που βρίσκεται πίσω από το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1713, λειτούργησε σαν εκκλησιαστική σχολή και υπήρξε κέντρο των υπόδουλων Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου που χτίστηκε από τον Ιερομόναχο Νικηφόρο Κρήτα το 1613. Η συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα. Μεταξύ των πιο πρόσφατων εικόνων της Μονής συγκαταλέγονται μερικές φιλοτεχνημένες από την μακαριστή αδερφή Ολυμπιάδα, η οποία μαθήτευσε πλάι στον φημισμένο αγιογράφο Φώτη Κόντογλου. Μετά θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα με τα κάτασπρα σπίτια, τις μικρές εκκλησίες, τα στενά δρομάκια, τα πεζουλάκια και τις πλατείες με θέα στο Αιγαίο που αγκαλιάζουν τον περίβολο του καστρομοναστηρίου. Στην κορυφή του νησιού υψώνεται το μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο υπάγεται στο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Επίσκεψη στη μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας στη Σκάλα, στην ενορία του Αγίου Νικολάου ή την ενορία του Αγίου Γιάννη (Αναστάσιμο δείπνο σε ταβέρνα, προαιρετικά).

4ΗΜΕΡΑ ΠΑΤΜΟΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ – 2Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΓΡΟΙΚΟ ΛΑΜΠΗ

Ελεύθερος χρόνος και το μεσημέρι φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα με μουσική (προαιρετικά).Επίσκεψη, στο Μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη του θεολόγου, όπου στις 3 το απόγευμα γίνεται η 2η Ανάσταση κατά την οποία το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο διαβάζεται σε επτά γλώσσες και από τον ηγούμενο μοιράζονται κόκκινα αυγά στους πιστούς. Τ ο απόγευμα αναχώρηση για το Γροίκο, όπου θα δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του Κάβου, του 17ο αιώνα. Ο Γροίκος είναι ένας παραλιακός οικισμός σε μικρή κοιλάδα 5 χλμ. νοτιοδυτικά από την χώρα. Συνεχίζουμε για το πολύ εύφορο χωριό τον Κάμπο. Εδώ βρίσκονται οι εκκλησίες της Παναγίας του Απόλλου και του Γερανού. Επίσης, θα επισκεφτούμε την Βορειότερη παραλία την Λάμπη με τα χρωματιστά βότσαλα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5ΗΜΕΡΑ  ΠΑΤΜΟΣ – ΣΑΜΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σάμο. Άφιξη στη Σάμο (Πυθαγόρειο). Ελεύθερος χρόνος στην πόλη, για να θαυμάσουμε το άγαλμα του Πυθαγόρα που δεσπόζει στο λιμάνι, το παλιό Βυζαντινό Κάστρο, τον Πύργο του στρατηγού Λυκούργου Λογοθέτη, τον ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, ο οποίος οικοδομήθηκε το 1831 από τον Λογοθέτη και άλλους στρατηγούς του νησιού, εκπληρώνοντας τάμα μετά την νικηφόρα ναυμαχία της Μυκάλης το 1824. Μεταφορά, σύντομη περιήγηση στην πόλη της Σάμου (Βαθύ) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6ΗΜΕΡΑ ΣΑΜΟΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Σάμου. Έλεγχος και πτήση επιστροφής.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

 • Αεροπορικά εισιτήρια για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σάμος – Θεσσαλονίκη με την Sky Express
 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας.
 • Αποσκευή 20 κιλών, χειραποσκευή 8 κιλών & μικρή τσάντα να χωρά κάτω από το κάθισμα, ανά άτομο.
 • Τα εισιτήρια του πλοίου για το δρομολόγιο Πυθαγόρειο – Πάτμος – Πυθαγόρειο
 • Διαμονή με πρωινό στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς, όπου χρειάζεται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης Φ.Π.Α

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 45€
 • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ ΚΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

14/04 ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ-ΠΑΤΜΟΣ 15.30-19.00

17/04 ΠΑΤΜΟΣ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ 10.00-13.30