3/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ – ΟΛΥΜΠΊΑ – ΔΙΑΚΟΦΤΟ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΓ. ΛΑΥΡΑ

1Η  ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10/2023 ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ- ΚΟΖΑΝΗ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΠΑΤΡΑ

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και ώρα 07.00 αναχώρηση από Κοζάνη μέσω Εγνατίας  οδού κατευθυνόμαστε δυτικά με πρώτη στάση για καφέ στο ύψος των Ιωαννίνων,  συνεχίζουμε μέσω Ιόνιας οδού προς Μεσολόγγι. Χρόνος για ξεκούραση και επίσκεψη στον κήπο των ηρώων. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την γραφική  Ναύπακτο  όπου και θα γευματίσουμε εξ΄ιδίων. Φτάνοντας στο Αντίρριο θα επιβιβαστούμε στο ferry-boat όπου θα μας μεταφέρει στο Ρίο για να θαυμάσουμε το μέγεθος της τεράστιας γέφυρας. Άφιξη στην Πάτρα το απογευματάκι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος εξ΄ιδίων στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

 

2Η  ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10/2023: ΠΑΤΡΑ-ΔΙΑΚΟΦΤΟ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΓ.ΛΑΥΡΑ -ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Διακοπτό την παραθαλάσσια κωμόπολη του Νομού Αχαΐας χτισμένη στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου όπου θα επιβιβαστούμε στον γραφικό οδοντωτό σιδηρόδρομο, προαιρετικά, (διαφορετικά μπορείτε να συνεχίσετε με το πούλμαν για τα Καλάβρυτα)  όπου μετά από διαδρομή που θυμίζει κομμάτι από ζωγραφικό πίνακα και χρόνο μίας ώρας περίπου φτάνουμε στα ιστορικά Καλάβρυτα που το όνομα τους σημαίνει «καλά νερά»  (χρόνος ελεύθερος). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Μονή της Αγίας Λαύρας και στο Παρεκκλήσι, όπου ορκίσθηκαν οι οπλαρχηγοί  της επανάστασης του 1821. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι του Μέγα σπηλαίου, «κολλημένο» πάνω σε βράχο σε τοπίο με σπάνια ομορφιά. Το απόγευμα επιστροφή στην πόλη της Πάτρας. Ελεύθερος χρόνος και σας προτείνουμε  να δείτε τον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, Μέγας των Βαλκανίων, προσκύνημα της κάρας του Αγ. Ανδρέα και τον Σταυρό του μαρτυρίου του και στον παλαιό Ναό όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγ. Ανδρέα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το νεοκλασικό Δημοτικό Θέατρο (έργο του περίφημου Τσίλερ), την Ιερά Μονή Γηροκομείου, την καθολική εκκλησία του Αγίου Ανδρέα,  το κάστρο του Ρίου που κτίστηκε το 1499 . Επίσης μπορείτε να δείτε τον παλιό σιδηρ/κο σταθμό, το παλιό λιμάνι, την πλατεία Γεωργίου όπου γίνεται το μεγάλο γλέντι του καρναβαλιού. Επίσης κατόπιν ραντεβού μπορείτε να επισκεφθείτε το Αχαία clauss, το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας στην παραγωγή μαυροδάφνης .  Διαν/ση.

 

3Η  ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/2023: ΠΑΤΡΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ -ΚΟΖΑΝΗ -ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Μετά το πρωινό, συνεχίζουμε για  τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μπορείτε να θαυμάσετε κάποια από τα πιο σημαντικά μνημεία, όπως είναι ο Ναός του Ολυμπίου Δίος, το Στάδιο και το Ηραίον. Μπροστά από το Ναό της Ήρας βρίσκεται ο βωμός στον οποίο γίνεται η αφή της Ολυμπιακής φλόγας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αμέσως μετά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Πάτρα με πρωινό στο κεντρικό Olympic Star  2* αστέρων.
  • Μετακινήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
  • Επίσημο ξεναγό στην  Αρχαία Ολύμπια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ό, τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Επιπλέον γεύματα
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016 και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.