ΠΑΝΟΡΑΜΑ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

6/ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  27/08 – 01/09 /2023

 

1ηΗΜΕΡΑ:ΠΤΟΛ/ΔΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΛΑΜΙΑ-ΔΕΛΦΟΙ-ΓΑΛΑΞΙΔΙ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΑΝΤΙΡΙΟ-ΡΙΟ-ΠΑΤΡΑ 

Συγκέντρωση εκδρομέων τακτοποίηση των αποσκευών και  ώρα 05:30 αναχώρηση από το Δημαρχείο Πτολεμαΐδας, ώρα 06:00 από το Δημαρχείο Κοζάνης, ώρα 07:45 στην Κεντρική πλατεία Λάρισας (επί τις οδού Κύπρου), ώρα 08:45 στον Βόλο (Βερόπουλος), ώρα 10:30 Λαμία (καφέ Νέα Ρούμελη). Άφιξη για να γνωρίσουμε «τον ομφαλό της Γης», τους Δελφούς. Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο. Συνεχίζουμε για το όμορφο και γραφικό Γαλαξίδι. Χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Στη συνέχεια μέσω Ναυπάκτου, διασχίζουμε τη γέφυρα Αντιρρίου – Ρίου για να        φθάσουμε στην πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, την Πάτρα το πιο σημαντικό λιμάνι και μεγαλύτερη πόλητης Πελοποννήσου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Διαν/ση.

2η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ –  ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ 

Πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της «Αρχαίας Ολυμπίας». Μετά την ξενάγηση μας αναχωρούμε για την όμορφη Καλαμάτα όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και φαγητό . Τέλος , αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας τη Σπάρτη, η οποία είναι χτισμένη στο κέντρο της τεράστιας πεδιάδας. Γεύμα εξ’ιδίων. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διαν/ση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΑΡΤΗ -ΜΥΣΤΡΑΣ-ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ –  ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ

Πρωινό και αναχωρούμε για τον Μυστρά , 5 χλμ. δυτικά από τη Σπάρτη. Εκεί θα επισκεφθούμε τη νεκρή Βυζαντινή πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής. Σύντομη περιήγηση και κατευθυνόμαστε προς την περιοχή της θρυλικής Μάνης, την ξερή γη με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο χωριό Αρεόπολη, η οποία είναι χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, και πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Γεύμα εξ’ιδίων .Στη συνέχεια, περνώντας το μανιάτικο ομώνυμο χωριό, θα επισκεφθούμε το περίφημο σπήλαιο Δυρού που θεωρούνταν η πύλη του Άδη και είναι ένα από τα ωραιότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα, για 1200m περίπου, και ακολουθεί 200m περίπου περπάτημα. Η όλη ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα. Λίγα μέτρα πιο πάνω βρίσκεται το νεολιθικό μουσείο με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που θα ολοκληρώσουν την εικόνα σας για τη ζωή στη νεολιθική εποχή. Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, ελεύθεροι για μπάνιο σε κάποια από τις υπεροχές παραλίες της Μάνης.  Επιστροφή στη Σπάρτη. Διαν/ση.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΣΠΑΡΤΗ – ΓΥΘΕΙΟ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ – ΤΟΛΟ 

Πρωινό και αναχώρηση για να απολαύσουμε τον καφέ μας στο γραφικό Γύθειο , την παραλιακή πόλη με νησιώτικο  χρώμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μονεμβασιά , όπου θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε. Μέσα στα μεσαιωνικά τείχη της Μονεμβασιάς βρίσκεται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες. Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση, διαφυλάσσοντας ατόφια την ατμόσφαιρα αυτού του οικισμού, που από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι το 19ο αιώνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Το παρωνύμιο της Μονεμβασιάς είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ. Μέσα στο κάστρο δεν κυκλοφορεί αυτοκίνητο, οπότε προετοιμαστείτε για περπάτημα. Γεύμα εξ’ιδίων. Συνεχίζουμε για τη βορειοανατολική Πελοπόννησο και θα καταλήξουμε στο Τολό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση.

5η  ΗΜΕΡΑ: ΤΟΛΟ- ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ- ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΟΛΟ

 Πρωινό. Η μέρα είναι ελεύθερη για να απολαύσετε τις παραλίες του Τολό ή να πραγματοποιήσετε προαιρετική κρουαζιέρα για τα δύο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η κοσμοπολίτικη Ύδρα, το νησί με την τεράστια ναυτική παράδοση και με την άριστα διατηρημένη αρχιτεκτονική του. Θα επισκεφθούμε τα αρχοντικά του Τομπάζη, Κουντουριώτη, Μιαούλη και την μητρόπολη, 17ος αι. με το μαρμάρινο καμπαναριό. Ελεύθερος χρόνος για να γυρίσουμε στα στενά δρομάκια της χώρας. Επόμενος σταθμός μας μία άλλη σημαντική ναυτική δύναμη κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας του 1821, οι Σπέτσες. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο της Μπουμπουλίνας, του πρώτου κυβερνήτη του νησιού Χατζηγιάννη Μέξη και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγ. Νικολάου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε, αν θέλετε, τον γύρο του όμορφου νησιού με μια ζωγραφιστή άμαξα. Θα καταλήξουμε στην πόλη του Ναυπλίου, για να θαυμάσουμε το επιβλητικό Μπούρτζι, τους ναούς του Αγίου Γεωργίου (όπου ορκίσθηκε ο Όθωνας) και του Αγίου Σπυρίδωνα (στον οποίο δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας το 1831). Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό στο μαγευτικό Ναύπλιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τολό. Διαν/ση.

6η  ΗΜΕΡΑ: ΤΟΛΟ- ΝΑΥΠΛΙΟ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΜΥΚΗΝΕΣ – ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πρωινό τακτοποίηση των αποσκευών στο πούλμαν και αναχώρηση για το Ναύπλιο. Περιήγηση στην γραφική πόλη, πρωτεύουσα του νομού Αργολίδας και πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, ανάβαση στο βράχο του Παλαμιδίου (όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης)με την πανοραμική θέα. Ελεύθερος χρόνος. Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς την ιστορική πόλη της Επιδαύρου, το αρχαιολογικό  μουσείο της Επιδαύρου και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Ιστορική πόλη του νομού Αργολίδας, κτισμένη στους πρόποδες των ορέων Αραχναίο, Κορυφαίο και Τίθιο, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Ασκληπιός. Η στρατηγική της θέση, αλλά, κυρίως, το Ασκληπιείο της, συνετέλεσαν, ώστε η πόλη να γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη, με τους κατοίκους της να ασχολούνταν κυρίως με τη ναυτιλία. Από όλα τα αρχαία θέατρα αυτό είναι το ωραιότερο και το καλύτερα διατηρημένο. Προοριζόταν για τη διασκέδαση των ασθενών και έχει χωρητικότητα 13.000 θεατών. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και συνεχίζουμε για την αρχαία πόλη των Μυκηνών. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην παλιά γέφυρα της Κορίνθου, όπου θα θαυμάσουμε τον φημισμένο και ιστορικό Ισθμό της Κορίνθου. Κάνοντας τις απαραίτητες σύντομες στάσεις για ξεκούραση φτάνουμε στις πόλεις μας αργά το βράδυ.

 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Μετακινήσεις-περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Μία (1) διανυκτέρευση με πρωινό στο ξενοδοχείο Mediterranee (ή παρόμοιο) στην Πάτρα.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωϊνό στο ξενοδοχείο Menelaion (ή παρόμοιο) στη Σπάρτη.
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις με πρωϊνό στο ξενοδοχείο Pitsakis (ή παρόμοιο) στo Τολό.
  • Επίσημο ξεναγό.
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας, γνώστη του προορισμού.
 • ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
  • Ποτά και επιπλέον γεύματα.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδικό φόρο διαμονής του άρθρου 53Ν.4389/2016(6,50€ σύνολο ανά δωμάτιο) και βάση νόμου καταβάλλεται επί τόπου στο εκάστοτε ξενοδοχείο.