4/ΗΜΕΡΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ
28 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

1Η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28/10/2021: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πράγα. Άφιξη και ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staromestske namesti), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské namesti), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για καφέ ή ψώνια στο κέντρο της πόλης στην διάθεση των εκδρομέων.

2Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10/2021: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΟΛΔΑΒΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Στην συνέχεια χρόνος ελεύθερος για καφέ ή ψώνια στο κέντρο της πόλης στην διάθεση των εκδρομέων. Το απόγευμα (προαιρετικά) θα επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι – για να απολαύσουμε δίωρη κρουαζιέρα στο Μολδάβα όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με φωταγωγημένα όλα της τα ιστορικά κτίρια.

3Η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021 ΠΑΡΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)

Πρωινό. Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία του ποταμού Έλβα» την πανέμορφη Δρέσδη με μακροχρόνια και λαμπρή ιστορία, η οποία μάλιστα αποτελούσε και την έδρα των Σαξόνων βασιλιάδων. Η Δρέσδη για πολλά χρόνια ήταν σημείο συνάντησης ζωγράφων και γλυπτών μουσικών και συγγραφέων. Οι όμορφες γέφυρες, πλακάκια και αναπαριστά την πομπή των Σαξόνων κυβερνητών. Φυσικά τα ιστορικά μπαρόκ κτίρια, οι επιβλητικοί ναοί και φυσικά η φημισμένη όπερα θα ικανοποιήσουν και τον ποιο απαιτητικό επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε το βασιλικό συγκρότημα Σβίνγκερ με το παλάτι και τους κήπους του, το «τείχος των διαδόχων» που κατασκευάστηκε με 24.000 πορσελάνινα πλακάκια σταθμός. Το απόγευμα επιστροφή στη Πράγα.

4Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10/2021 ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη πόλη για τις τελευταίες σας αγορές και φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχώρηση για την όμορφη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι, που ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Πτήσεις :
28/10/2021 Θεσσαλονίκη – Πράγα 10:00 – 11:10
31/10/2021 Πράγα – Θεσσαλονίκη 22:00 – 01:15

* Το ατομικό πακέτο περιλαμβάνει αεροπορικό εισιτήριο & διαμονή μόνο.
Επιβάρυνση Πακέτου Εκδρομής : 50€

Στην τιμή περιλαμβάνεται χειραποσκευή 8Kg και αποσκευή 23Kg κατ’ άτομο.

Δεν συμπεριλαμβάνονται :
1. Είσοδοι σε μουσεία & ξεναγοί
2. Φόροι Αεροδρομίου 145€
3. Μεταφορά από Κοζάνη & Πτολεμαΐδα 15€ ανά διαδρομή