5/ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

5/ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

03/04/24  – 07/04/24   

3 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ (βραδινή αναχώρηση)

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 03/04/2024 ΠΤΟΛ/ΔΑ –  ΚΟΖΑΝΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ (700 km) 

Συγκέντρωση το βράδυ, Πτολεμαΐδα ώρα 21:30 (Δημαρχείο) και Κοζάνη 22:00  (Δημαρχείο) και αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη. Μέσω Εγνατίας οδού, περνώντας από ΚαβάλαΝ. Καρβάλη, Ξάνθη, Kομοτηνή, Αλεξανδρούπολη φτάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα  Κήπων. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων/ταυτοτήτων είσοδος στην Τουρκία. Ταξιδεύοντας όλη τη νύχτα και αφού περάσαμε από Κεσάνη Μάλγαρα–  Ραιδεστό φτάνουμε το πρωί στην Κωνσταντινούπολη.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  04/04/24  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 

Άφιξη στην Πόλη και μετάβαση στην ιστορική μονή της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) με το θαυματουργό αγίασμα και τους τάφους των Πατριαρχών. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα περίφημα Θεοδοσιανά Τείχη θα δούμε τη Χρυσή Πύλη και το Επταπύργιο και θα καταλήξουμε στην Μονή Βλαχέρνας, όπου για πρώτη φόρα εψάλει ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.χ. Συνεχίζουμε για την Μονή της  Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά της. Έπειτα αναχώρηση για  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στο λιμάνι του Σιρκεντζι για προαιρετική κρουαζιέρα στο χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο θαυμάζοντας  την  πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Πόλης που αποτελείται από παλάτια, πύργους, γραφικά ψαρό-χώρια & ξύλινες Οθωμανικές επαύλεις. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην Πλατεία Ταξίμ. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  05/04/24 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας από τον ιστορικό  Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί όπου σήμερα είναι πλατεία και ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ. Ο ιππόδρομος ήταν η καρδία της Βυζαντινής αυτοκρατορίας,  με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλη.  Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε την Αγιά Σοφιά, το  αριστούργημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα ένα από εκείνα τα  μνημεία, όπου οι χριστιανοί της εποχής εκείνης, σύμφωνα με  τον  Προκόπιο, πίστευαν ότι “ο ναός αυτός δεν  είναι έργο ανθρώπινης προσπάθειας ή τεχνικής, αλλά της επενέργειας του Θεού “το μέγα μοναστήρι καύχημα της Ορθοδοξίας μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην Αυτοκρατορική Δεξαμενή (στέρνα). Αμέ­σως μετά θα επι­σκε­φτού­με το ανά­κτο­ρο Ντολμά Μπαξέ, την τε­λευ­ταία κα­τοι­κία των Οθω­μα­νών Σουλ­τά­νων ,με τη πρω­το­φα­νή χλι­δή του, χτι­σμέ­νο στην ακτή του Βοσπό­ρου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ, προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με Οριεντάλ μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ  06/04/24  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για ψώνια. Μετάβαση για να επισκεφτούμε τη σκεπαστή αγορά Capali Carci και είμαστε ελεύθεροι για να περιπλανηθούμε στην περίφημη αγορά με τα 5.000 μαγαζιά με είδη σε χρυσό, ασήμι, αλάβαστρο, δέρμα, χαλκό όπου περιμένουν να διαλέξετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά γεύμα στην περιοχή Κουμ Καπί με τις ψαροταβέρνες και τους παραδοσιακούς πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ 07/04/2024 ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΟΖΑΝΗ – ΠΤΟΛ/ΔΑ  (700 km) 

Μετά το πρόγευμα τακτοποίηση αποσκευών στο πούλμαν και αναχωρούμε για μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία. Ανα­χώ­ρη­ση για τα σύ­νο­ρα, τε­λω­νεια­κός έλεγ­χος και με εν­διά­με­σες στά­σεις καθʼ ο­δόν, άφι­ξη στις πόλεις μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΆΤΟΜΟ

 

 

230 € σε δίκλινο δωμάτιο

190 € τιμή παιδιού σε τρίκλινο δωμάτιο

+120 € επιβάρυνση μονόκλινου

 

                                                                                                

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTS HOTEL HARBIYE 5*****  artshotel.com.  με πρωινό.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελές λεωφορείο, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Επίσημο τοπικό ξεναγό καθ΄ όλη την παραμονή μας στη Κωνσταντινούπολη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους και θεάματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Για την είσοδο μας την Τουρκία απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου τελευταίας 15ετίας ή διαβατήριο σε ισχύ.
 • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις, είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο. Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Cosmote,Vodafone,κτλ). Τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα καφέ, εστιατόρια διαθέτουν Wi-Fi  και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις.
 • Σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν ανταλλακτήρια που μπορείτε αλλάξετε ευρώ με τοπικό νόμισμα
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa. Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Ο χρόνος του ταξιδίου είναι κατά μ.ο. έως 13 ώρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες, την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα και υπό φυσιολογικές συνθήκες.
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε. Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους.
 • Τα λεωφορεία δε δύνανται να έχουν Wi-Fi, καθώς προς το παρόν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να το υποστηρίξουν σε χώρες εκτός Ε.Ε.
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις(βάση σχετικής νομοθεσίας) σε τακτά διαστήματα (ανά 3ώρες περίπου) για καφέ, φαγητό και τουαλέτα. Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητας τους δεν είναι και η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά.

 

 

 

*Η σειρά του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί οποιοδήποτε ουσιαστικό κομμάτι στην εκδρομή