6/ ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΥΡΟΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

31/08 – 05/09 / 2023

1η ΗΜΕΡΑ & 2η ΗΜΕΡΑ: Πέμπτη 31 Αυγούστου  & Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου 

Συγκέντρωση των εκδρομέων, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση από τις πόλεις μας.

Με τις απαραίτητες στάσεις ,άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά νωρίς το πρωί . Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στην Ερμούπολη. Μεταφερόμαστε σε κοντινή παραλία για το πρώτο μας μπάνιο. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Νωρίς το βραδάκι ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία με τον νησί , περνώντας από τον όμορφο Φοίνικα , καταλήγουμε στη γραφική Ποσειδωνία, την γνωστή και ως Ντέλα Γκράτσια από την περίφημη “Φραγκοσυριανή” του Βαμβακάρη, από τις ωραιότερες περιοχές του νησιού με γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες και μεγάλους κήπους. Χρόνος ελεύθερος να περιηγηθείτε .Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε , ξεκινώντας από την Άνω Σύρο, χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη φιλοξενεί την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του Αγίου Γεωργίου. Από το σημείο αυτό, όταν ο ουρανός είναι καθαρός, μπορείς να δεις την Τήνο, τη Δήλο, την Πάρο και τη Νάξο. Η Άνω Σύρος ήταν κάποτε ένα οχυρό χτισμένο πάνω σε απότομα βράχια και προστάτευε τους κατοίκους της περιοχής από πειρατικές επιδρομές και άλλες επιθέσεις. Σήμερα, έχει διατηρηθεί τόσο καλά, που κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να την εξερευνήσει και να απολαύσει αυτήν την μαγευτική, τελείως διαφορετική της αύρα από αυτήν της Ερμούπολης. Κατηφορίζουμε περνώντας το ιστορικό κέντρο , γνωστό για την μοναδική αρχιτεκτονική του στην οποία κυριαρχούν σπουδαία νεοκλασικά κτίρια και αρχοντικά που ξεκινούν από τους δύο λόφους και κατεβαίνουν ως το λιμάνι . Σημαντικότερα εξ αυτών το Δημαρχείο σε σχέδια του Τσίλερ, το φημισμένο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων-γνωστό και ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου -η επιβλητική πλακόστρωτη πλατεία Μιαούλη με τους εντυπωσιακούς φοίνικες και με τον ομώνυμο ανδριάντα τα οποία θα αποτελέσουν τα σπουδαιότερα σημεία ενδιαφέροντος της σημερινής περιήγησης μας. Το μεσημέρι θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό και μπάνιο σε κάποια από τις όμορφες παραλίες του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: Κυριακή 03 Σεπτεμβρίου .

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ξεκινάμε για τη σημερινή μας μέρα η οποία είναι αφιερωμένη στην προαιρετική µας εκδρομή στο γειτονικό θαύμα νησί της Τήνου. Θα έχετε το χρόνο να προσκυνήσετε την εικόνα της Παναγίας καθώς επίσης και για έναν καφέ στο λιμάνι της Τήνου. Επιστροφή το μεσημεράκι στην Ερμούπολη. Χρόνος ελεύθερος, κάνοντας περιπλάνηση στη μεγάλη πλατεία Μιαούλη που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου

Πρωινό στο ξενοδοχείο και για σήμερα σας προτείνουμε επίσκεψη στο νησί που αποτελεί πόλο έλξης διασκέδασης και καλοπέρασης για εκατοντάδες επισκέπτες. Η κοσμοπολίτικη Μύκονος είναι ένα νησί ιδανικό για να περπατήσετε στα σοκάκια της, να φωτογραφηθείτε στους Ανεμόμυλους και να απολαύσετε τον καφέ σας στην μικρή Βενετία. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου

Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος για μία τελευταία βόλτα στην όμορφη Ερμούπολη ,για έναν τελευταίο καφέ και φαγητό καθώς επίσης και για τα αναμνηστικά σας δώρα . Επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στον Πειραιά. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις , άφιξη το βράδυ στις πόλεις μας , με τις καλύτερες αναμνήσεις από το νησί των Κυκλάδων.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

  • Τη μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελή ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Περιηγήσεις ξεναγήσεις.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τα δρομολόγια Πειραιάς – Σύρος – Πειραιάς
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Maistrali, με πρωινό.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :

  • Οι φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης): καταβάλλονται απευθείας από τους συμμετέχοντες στο ξενοδοχείο.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.