ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

4ήμερη Οδική Εκδρομή

(2 Διανυκτερεύσεις)

06 – 09 Μαϊου 2024

1η και  2η Ημέρα 06/05 -07/05/24  Κοζάνη – Βελιγράδι Ξενάγηση Πόλης. 

Συγκέντρωση εκδρομέων και αναχώρηση στις 23:00  από το Δημαρχείο της Κοζάνης και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Εκεί θα υπάρξει χρόνος ελεύθερος για αγορές στα DUTY FREE, στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών Μετά τον απαραίτητο έλεγχο συνεχίζουμε το ταξίδι μας διασχίζοντας την χώρα των Σκοπιών, θα κάνουμε διέλευση των συνόρων και εισερχόμαστε στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στη «λευκή πόλη», το Βελιγράδι  το πρωί. Εκεί αμέσως θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας από το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το πολυτελές  ξενοδοχείο “Hotel Moskva”, σήμα κατατεθέν. Το απόγευμα για όσους ενδιαφέρονται ,με τη βοήθεια του αρχηγού μας θα περπατήσουμε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, όπου θα βρείτε καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια. Σε περίπτωση που αρκετοί φίλοι από το group το επιθυμούν, προαιρετικά θα δειπνήσουμε ομαδικά σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής με τοπικές γεύσεις και Σέρβικη μουσική.

 

3η Ημέρα 08/05/2024:Μουσείο Tesla – Άγιος Σάββας –  Πύργοι Βελιγραδίου – Προαιρετική Κρουαζιέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στο Μουσείο Τέσλα . Εκεί εφόσον παρακολουθήσουμε την βιογραφία του σε ένα βίντεο διάρκειας 15 περίπου λεπτών θα έχουμε την ευκαιρία να πειραματιστούμε με τις τόσο σημαντικές ανακαλύψεις του Σέρβου επιστήμονα και να περιηγηθούμε στο χώρο του μουσείου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο «ψυχρό», αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το μεσημεράκι σας προτείνουμε μια προαιρετική μίνι Κρουαζιέρα στο ποταμό Σάββα. Θα επιβιβαστούμε στα ειδικά ποταμόπλοια, όπου θα δούμε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία. Στη συνέχεια σας προτείνουμε επίσκεψη στον πύργο Νεμπόισα -φυλακή και τόπος θανάτου του Ρήγα Βελεστινλή καθώς επίσης και επίσκεψη στο Πύργο Άβαλα περίπου 15km από τη πόλη του Βελιγραδιού όπου η εικόνα της πόλης από ψηλά είναι πολύ εντυπωσιακή . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Το βράδυ μία τελευταία βόλτα για φαγητό και ποτό στο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης . Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα 09/05/2024 :Βελιγράδι-Περιήγηση στη Νις – Επιστροφή

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την  ιστορική πόλη του Νις, τη γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου,  που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Σύντομη περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Με τις απαραίτητες στάσεις καθοδόν για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στις πόλεις μας το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ ΆΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 180 €

                                                                                                  ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:   +100 €

                                                                 ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ:   120 €

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NOBEL PALACE 4**** με πρωινό.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
 • Συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής για την πραγματοποίηση των περιηγήσεων.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι διαμονής.
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 • Σκοπός του ταξιδιού μας είναι να πάρουμε μια γεύση από την πρωτεύουσα της Σερβίας και να γνωρίσουμε πτυχές του πολιτισμού και της κουλτούρας της χώρας.
 • Προσοχή στις χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας είτε αφορά κλήσεις ,είτε δεδομένα ,καθώς το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο .Συμβουλευτείτε τους παρόχους σας (Comsote,Vodafon,κτλ). Τα ξενοδοχεία και τα περισσότερα καφέ, εστιατόρια διαθέτουν Wi-Fi  και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή VIΒER για δωρεάν κλήσεις.
 • Σε όλο το ιστορικό κέντρο υπάρχουν ανταλλακτήρια που μπορείτε αλλάξετε €ευρώ με τοπικό νόμισμα.
 • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa .Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
 • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε.
 • Μην επιλέγετε ξενοδοχείο μόνο λόγο τιμής ,αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σας.H επιλογή διαμονής είναι ευθύνη του πελάτη . Συμβουλευτείτε μας
 • Ο χρόνος του ταξιδίου έως το  Βελιγράδι ή αντιστρόφως είναι κατά μ.ο.12 έως 14 ώρες ανάλογα τις καιρικές συνθήκες ,την κίνηση στο δρόμο και τις καθυστερήσεις στα σύνορα και υπό φυσιολογικές συνθήκες.
 • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε .Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους .
 • Τα λεωφορεία δε δύνανται να έχουν Wi-Fi ,καθώς προς το παρόν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν να το υποστηρίξουν σε χώρες όπως τα Σκόπια και η Σερβία (χώρες εκτός Ε.Ε.).
 • Θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικές στάσεις(βάση σχετικής νομοθεσίας) σε τακτά διαστήματα (ανά 3ώρες περίπου)για καφέ, φαγητό και τουαλέτα .Τα σημεία στάσεις είναι τα σύνορα και μαγαζιά πάνω στο δρόμο. Δυστυχώς η ποιότητας τους δεν είναι και η καλύτερη. Σε πολλά σημεία ζητούνται 50λεπτά από τις καθαρίστριες στις τουαλέτες.
 • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο ,καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεως.
 • Για το μουσείο TESLA καθώς και την προτεινόμενη κρουαζιέρα το κόστος είναι περίπου στα 5 € για το μουσείο και 15 € η κρουαζιέρα διάρκειας μία ώρας και θα πρέπει να ενημερωθούμε εγκαίρως για να πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες κρατήσεις.